2020. okt 27.

Johnny Depp lengyel filmfesztiválon kap díjat

írta: Csurilla Dániel
Johnny Depp lengyel filmfesztiválon kap díjat

Johnny Depp fesztiválokat járó, új filmje, a Minamata bemutatkozik a lengyel Camerimage-on is, ahol a világhírű színészt „egyedi látásmódja miatt” külön díjazni fogják. A Minamata a 28. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál záróprogramja lesz.

Habár Depp csak videóhívás formájában tudja majd elfogadni a tiszteletbeli díjat az Európában egyre vehemensebb mértékben növekvő koronavírus-esetek száma miatt, korábban Zürich és San Sebastian fesztiváljain személyesen vett részt a Minamatával.

minamata-min-928x523.jpg

A november 14-től 21-ig tartó lengyel fesztivál főként az operatőri teljesítményeket díjazza. Korábban az elismert lengyel rendező, Pawel Pawlikowski is számos elismerést kapott a Camerimage-on az Idáért (külföldi film Oscar-díja) és a Hidegháborúért (három Oscar-jelölés).

A Minamata rendezője Andrew Levitas, operatőre Benoît Delhomme (A mindenség elmélete, Van Gogh az örökkévalóság kapujában), aki szintén komoly díjakra számíthat a filmért.

A film W. Eugene Smith, háborús fotográfus, harcát mutatja be a Japánban évtizedeken át tartó higanymérgezés kapcsán Minamata városában. Depp alakításáról a fesztivál így nyilatkozott: „A színész szinte elveszett a karakterben. Smith szerepében brillírozik, mely csupán egyike nagyszerű alakításai sorának. Fontos témáról szól a film, amit mindenkinek látnia kell.”

johnnydepp-gettyimages-cosmo-930x465.jpg

Depp személyéről és közelgő díjáról a fesztivál közleménye megemlítette, hogy a színész „egy sokoldalú művész, akinek érzékenységei közé tartozik a film vizuális nyelvezete, így kötelességünknek érezzük díjazni teljesítményét.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek előzetes film premier mozi kultúra lengyel fesztivál trailer hír japán díj érdekesség friss lengyelország heti érdekességek johnny depp filmajánló filmfesztivál díjazás művészfilm Hírek Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt minamata