2020. okt 28.

Neil Gaiman felfedte az Amerikai istenek 3. évadának premier dátumát

írta: Szalai Szimi
Neil Gaiman felfedte az Amerikai istenek 3. évadának premier dátumát

A korábbi cikkünkbe megmutattuk az első előzetest, most pedig a könyv írója maga árulta el, hogy mikor is tér vissza a sorozat.

american-gods.jpg

Azonban nem szokásos módon történt a felfedés. Az író egy képet posztolt, amelyen a könyvből is ismert Hinzelmann boltjában lévő Lakeside Clunker táblán volt olvasható.

thumbnail_image002.png

A kép mellett egy levelet is posztolt, amelyben arról ír, hogy a 3. évad a jelenkor problémáira vet fényt, vagyis a migránsokkal és a rasszokkal is foglalkozni fog. Ezen felül a sorozat alapvetően is egy erős és nyers társadalomkritika. 20 évvel ezelőtt amikor a könyv íródott még Gaiman sem tudhatta mennyire akkurátus lesz az, amit a könyv magába foglal.

„Az istenek és az emberek küzdelme az Amerikai istenek harmadik évadában Amerika harca. Nem gondoltuk, hogy ennyire időszerűnek bizonyul majd, amikor megterveztük, ahogy azt sem gondoltam hogy a regény még 20 év múlva is ennyire releváns lesz. De örülök, hogy ez most történik, egy olyan évben, amikor a változatos történeteket meghallgatják, megbecsülik és megengedik, hogy megváltoztassák a jövőt.”

 image.jpeg

Az Amerikai istenek egy olyan világot ír le ahol az istenek és a mitológia nemcsak létezik, de az emberekkel is interakcióba lép. Összeütköznek, de a régi istenek mellett megjelennek újak is, amelyek a technológiára alapoznak, ilyen például Média. A harmadik évadban a protagonista Árnyék (Ricky Whittle) megpróbál egy normális életet kialakítani magának istenek nélkül, azonban a sorsa elől még ő sem menekülhet. A múltja folyamatosan kísérti őt és Mr Wednesday, azaz Odin (Ian McShane) sem hagyja őt nyugodni.

 A Starz a premier dátum mellett azt is bejelentette, hogy a csatorna egy egész hétvégés Amerikai istenek maratont fog közvetíteni az első két évadból. Az első 8 epizód január 9-én fog menni, majd a következő adag január 10-én, amely egyenesen a 3. évad premieréig tart.

Az Amerikai istenek 2021. január 10-én debütál.

Szólj hozzá

hírek hír neil gaiman starz premier dátum ian mcshane amerikai istenek american gods ricky whittle