2020. nov 01.

A Cannes-i Filmfesztivál három vészhelyzeti tervet eszelt ki

írta: Csurilla Dániel
A Cannes-i Filmfesztivál három vészhelyzeti tervet eszelt ki

festival_de_cannes-photo-www_festival-cannes_com.jpg

A koronavírus sem a moziknak, sem a fesztiváloknak nem kedvezett, és a 2020-as Cannes-t egy egész évvel halasztották. Thierry Fremaux, a fesztivál direktora beszélt a 2021-es lehetőségekről. Fremaux kijelentette, nincs teljes garancia arra, hogy változások nélkül folytatódhat 2021. májusában a fesztivál, azonban több krízistervet is kitaláltak a szervezőkkel.

A Variety-nek adott interjújában így nyilatkozott: „Tiszta szívből remélem, hogy májusban lesz fesztivál, azonban amennyiben Cannes nem zajlik le májusban, reméljük, később a jövő év folyamán mindenképp megtarthatjuk. Megoldásunk is van a problémára.” Fremaux hozzátette, hogy: „Három vészhelyzeti tervvel is előálltunk a biztonság kedvéért, amennyiben májusban nem lenne fesztivál, azonban reméljük, azokat sosem kell bevetnünk.”

A 2020-as Cannes lehetett volna az első, pandémia idején megrendezésre került fesztivál, azonban az jövő évre csúszott biztonsági intézkedések miatt, s teljesen le lett cserélve egy sokkal kisebb, hétvégi fesztivállal.

Amennyiben sikerült, 2021. május 11-től május 22-ig újra megrendezésre kerülhet Európa legrangosabb filmfesztiválja, melyen többek között Wes Anderson új filmje, a The French Dispatch is bemutatkozik.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film premier mozi fesztivál hír európa érdekesség friss heti cannes érdekességek 2020 filmajánló wes anderson 2021 Hírek Hír cannes-i filmfesztivál fesztiválfilm heti filmajánló cineart Cineartblog cineartblog CineArt koronavírus the french dispatch covid Covid 19