2020. nov 02.

Ron Howard szerint bizonytalan, hogy bemutatják-e a mozikban új Oscar-esélyes filmjét

írta: Csurilla Dániel
Ron Howard szerint bizonytalan, hogy bemutatják-e a mozikban új Oscar-esélyes filmjét

A november az előző években a bemutatkozó Oscar-esélyes filmek hónapja volt, most azonban a koronavírus okozta nehézségek megváltoztatták a helyzetet. A lassan kirajzolódó 2021-es Oscar-filmek listája októberben az ígéretes Ron Howard-féle Netflix-filmmel bővült, mely a Hillbilly Elegy Amy Adams és Glenn Close főszereplésével. Azonban az elismert rendező bizonytalan új filmje bemutatóját illetően.

A Deadline-nak adott interjújában Ron Howard kifejtette, hogy a Netflix jól bevált stratégiáját alkalmazná az új film kapcsán, mely bevált Martin Scorsese Az ír és Noah Baumbach Házassági történet c. filmje esetében. Történetesen az Egyesült Államok nagyvárosainak filmszínházában való, kéthetes dömpinget lehetett volna alkalmazni, azonban a koronavírus általi regulációk és a nézőkre vonatkozó egészségügyi kockázat megnehezíti a Hillbilly Elegy mozibemutatóját.

article_full_3x.jpg

Nem tudom, mennyi mozi lesz nyitva, és mihez fognak kezdeni, de november 11-én minden bizonnyal mozikban lesz valamilyen formában látható a film. Eredetileg sokkal szélesebb körben debütált volna, de most ez van.” – mondta Howard.

A Netflix nagyon profi és konstruktív volt, és valójában amennyire a stúdiórendszer engedi, a lehető legjobb kollaborátorok. A regény alapján készült film is egészen hűséges maradt az alapötlethez, melyet megerősített Peter Morgan és Spike Lee is, akik elismerték, hogy jó munkát végeztünk az adaptációval.” – egészítette ki a rendező.

A Hillbilly Elegy 2020. november 11-én kiemelt filmszínházakban lesz látható az Egyesült Államokban, majd november 24-én érkezik világszerte a streaming szolgáltató oldalára.

 

 

Szólj hozzá

blog érdekes hírek előzetes premier mozi oscar trailer hír bemutató érdekesség friss scarlett johansson érdekességek joe pesci al pacino robert de niro mozipremier netflix spike lee ron howard amy adams noah baumbach peter morgan the irishman Hírek Hír Martin Scorsese adam driver Oscar-díj premierfilm a korona cineart cineartblog CineArt az ír marriage story hillbilly elegy házassági történetek az 5 testvér