2020. nov 12.

Jamie Foxx egy rendkívül elfoglalt ember

írta: Csurilla Dániel
Jamie Foxx egy rendkívül elfoglalt ember

Az Oscar-díjas Jamie Foxx munkarendje szinte páratlanul feszes. Legutóbb a Project Power c. Netflix filmben láthattuk a színészt, mely a streaming csatorna egyik legsikeresebb alkotása volt. Nemsokára a Disney+ oldalán debütáló Pixar-alkotásban, a Lelki ismeretekben kölcsönzi hangját egy karakternek.

Jamie Foxx rendezett egy All-Star Weekend c. filmvígjátékot, mely jelenleg a bemutatóra vár Robert Downey Jr., Benicio Del Toro, Snoop Dogg és Gerard Butler főszereplésével. A jelenleg is forgó Tom Holland-féle Pókember 3 egyik főgonosza. A bejelentett, Mel Gibson rendezésében készülő Vad banda és a szintén előkészületben lévő Spawn képregényadaptáció munkálatai szintén lefoglalják, azonban most egy függetlenfilmben fog szerepet vállalni.

jamiefoxx.jpg

A The Burial c. filmdráma rendezője a függetlenfilmes Maggie Betts, és a film egy New York Times cikken alapszik, mely egy kisvárosi temetkezési vállalkozó igaz történetét meséli el, aki egy rivális üzletemberrel kötött megegyezését jogi útra tereli, miután az megsértette az egyezséget. A Pulitzer-díjas Doug Wright készíti a film forgatókönyvét. Könnyen lehet, hogy Jamie Foxx egy Oscar-esélyes filmben vállalja a főszerepet.

Betts ugyan új a szakmában, azonban nagyjátékfilmes debütálása a Sundance Filmfesztivál egy elismert alkotása, a 2017-es Novitiate Melissa Leo főszereplésével, viszont a film sosem került magyar mozis forgalmazásba. Korábban fikciós rövidfilmek és rövid dokumentumfilmeket készített, melyek számos filmfesztiválon debütáltak. A The Burial Maggie Betts első nagyszabású projektje, mely az Amazonon debütál majd, viszont sajnálatos módon egyelőre bemutatóról nem számolhatunk be.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló kultúra western fesztivál hír soul disney amazon érdekesség friss mel gibson marvel érdekességek snoop dogg jamie foxx casting benicio del toro filmfesztivál pixar sundance robert downey jr avengers pókember 3 melissa leo bosszúállók függetlenfilm tom holland fesztiválfilm cineart disney+ cineartblog lelki ismeretek spider-man 3 project power vad banda novitiate maggie betts