2020. nov 14.

A Netflixen debütál Tom Hanks új westernje

írta: Csurilla Dániel
A Netflixen debütál Tom Hanks új westernje

Tom Hanks westernfilmje, a Paul Greengrass által rendezett News of the World hivatalos forgalmazója a Universal, azonban az Egyesült Államokon kívül a Netflix veszi kézbe az irányítás a film forgalmazása szempontjából, és elképzelhető, hogy Magyarországon is a népszerű streaming óriás oldalán mutatkozik be a film.

Érdekes módon Tom Hanks egy másik idei filmje, A Greyhound csatahajó eredetileg a Columbia Pictures forgalmazásában állt, végül azonban a koronavírus miatt az Apple TV+ oldalán debütált júliusban.

news-of-the-world-tom-hanks.jpg

 

A tárgyalások jelenleg is folynak a disztribúció kapcsán a szolgáltatóval, azonban érdemes megemlíteni a többezer mozit, mely nem tudja így játszani a News of the World c. filmet. Bár ez egy biztonságos modell, és számos film forgalmazási jogát szerezte meg a Netflix 2020-ban, mégis érdemes elgondolkodni, hogy az eredetileg világszinten mozibemutatóval reklámozott filmet valaha láthatjuk-e multiplexekben.

A News of the World egy polgárháború idején játszódó történet, mely egy utazó veterán keresztútja (Hanks), akinek el kell szállítania egy tízéves kislányt a családjához, miközben számtalan veszély les rájuk. Az előzetes három hete debütált.

A film bemutatója az Egyesült Államokban változatlanul 2020. december 25-én lesz, azonban a Netflixen Magyarországon csak később láthatjuk Tom Hanks új westernjét a díjkvalifikáció miatt.

Szólj hozzá

blog apple érdekes hírek ajánló előzetes film premier mozi oscar sony youtube western trailer hír érdekesség friss dráma érdekességek filmajánló universal tom hanks netflix columbia greyhound paul greengrass news of the world oscar-díj Hírek Hír oscar-jelölés cineart Cineartblog cineartblog CineArt appletv+ a greyhound csatahajó oscar-esély captain philips philips kapitány