2020. nov 16.

Christopher Nolan nem bánja, ha a filmjeit telefonon nézzük

írta: Csurilla Dániel
Christopher Nolan nem bánja, ha a filmjeit telefonon nézzük

A Dunkirk és a Tenet rendezője, Christopher Nolan elárulta, cseppet sem aggasztja, ha apró képernyőn tekintik meg filmjeit. Vajon van-e értelme egy Nolan-filmet iPhone-on nézni?

Nolan feltette magának a költői kérdést Tom Shone új könyvében, a The Nolan Variations-ben: „Vajon, probléma-e, ha a nézők a telefonjukon tekintik meg a Dunkirket? Nem, egyáltalán nem hiszem. De én a moziélményt preferálom elsődleges médiumként, viszont, ha az emberek az iPad-jükön néznek filmet, úgy az egész kissé értelmét veszti, hiába hordozza magával a néző kezében azt a rengeteg filmművészeti tudást a készülékbe zsúfolva. Amikor egy sorozatot néz az iPad-en, az ember agya teljesen máshol jár.”

54aac0f06da811d003a063a5.jpg

A rendező a könyvben M. Night Shyamalan egy interjúját idézte, melyben a Jelek és a Hatodik érzék készítője azt mondja: „Igen, lakossági forgalmazásból, utólagosan szerzik a filmek a valós jövedelmüket, viszont a mozis bemutató adja az elsődleges löketet hozzá.” Nolan hozzátette, hogy: „Ezért is vannak mozifilmek. Egy analóg világban élünk és dolgozunk. Kényelmes székekre van szükségünk. Olyan emberekre, akik moziba járva támogatják a filmjeinket, és reméljük, lekötjük a nézőket.”

Nolan korábban megnyílt annak kapcsán, mit gondol a Tenet forgalmazásáról, valamint új filmjére érkezett kritikákról. Tom Shone könyve 2020. november 3-ától elérhető számos digitális platformon és online könyvesboltban, míg a Tenet decemberben érkezik lakossági forgalmazásba.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek film premier mozi hír iphone üveg érdekesség friss jelek batman eredet érdekességek filmajánló leonardo dicaprio forgalmazás christopher nolan nolan hatodik érzék ipad a sötét lovag filmszínház sebezhetetlen m night shyamalan robert pattinson interstellar csillagok között széttörve dunkirk tenet Matthew McConaughey cineart Cineartblog cineartblog CineArt christain bale