2020. nov 16.

Colin Firth és Gemma Arterton erősítik a Curtain Call színészgárdáját!

írta: Siktár Vivi
Colin Firth és Gemma Arterton erősítik a Curtain Call színészgárdáját!

Colin Firth, Gemma Arterton, Simon Russel Beale és Pappa Essiedu immár hivatalosan is a Curtain Call című kosztümös dráma színészi gárdáját erősítik. A forgatókönyvet Antony Quinn regényének alapján Patrick Marber jegyzi, a rendezői széket pedig Anand Tucker foglalja el. A filmet a Mark Gordon Pictures és a Fearless Minds stúdiók gondozásában készítik.

colin-firth.jpg

A történet 1930 Londonjában játszódik, szereplői a rettegett színházi kritikus, Jimmy Erskine (Beale), a hűséges asszisztense (Essiedu), egy újságtulajdonos, aki meg akar szabadulni a kritikustól (Firth), és egy színésznő (Arterton), aki megsemmisült a sértő kritikák által. A kritikus elhatározása szerint bizonyítani akarja, hogy a többi szereplő zsarolás, csalás és gyilkosság hálójában tengetik életüket.

A rendező nyilatkozata szerint

„Patrick forgatókönyve az egyik legélesebb és legszórakoztatóbb, amit valaha is olvastam. Nem meglepő, hogy egy ilyen különleges stábot egyből magával ragadott, és alig várom, hogy ezt a lehengerlő történetet megosszuk a világgal.”

image-asset.jpeg

A projektet pénteken, az American Film Marketen jelentették be, s már hivatalos, hogy a Sony Pictures International Productions lesz Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Írországban és Új-Zélandon a film forgalmazója. Premierdátumról egyelőre nincs hír, ám impozáns színészi gárdája miatt minden lehetőség megvan arra, hogy igazán jó kosztümös drámát kapjunk eredményül.

Szólj hozzá

film bejelentés sony hír london dráma 2020 adaptáció kosztümös colin firth 1930 sony pictures Gemma Arterton cineart cineartblog curtain call simon russel beale pappa essiedu patrick marber anand tucker mark gordon pictures fearless minds antony quinn period drama american film market