2020. nov 16.

Megjelent a Chaos Walking film első posztere!

írta: Arany Gergő
Megjelent a Chaos Walking film első posztere!

A jelenlegi világméretű egészségügyi krízis számos film elhalasztását eredményezte a 2020-as éveben – a Chaos Walking készítése azonban már jóval korábban, 2011 óta készül, és ütközik folyamatosan akadályokba, amelyek a film elhalasztását okozzák.

Patrick Ness háromrészes ifjúsági regénysorozatát több rendező is próbálta adaptálni – a három könyvnek azonban még a legelső részét se sikerült leforgatni egyelőre. A rendezők folyamatosan váltották egymást, majd 2016-ban megjelent Doug Liman (aki korábban főként akció és sci-fi filmekkel foglalkozott), összefogta a projektet és látszólag megkezdődött a történet valódi, végleges forgatása. A casting is ígéretesnek tűnt, Tom Holland, valamint a Star Wars-trilógiából ismerős Daisy Ridley szerepével, a film készítése pedig ezúttal zökkenőmentesen haladt a 2019-es bemutató felé.

Alig pár héttel az ígért bemutató előtt azonban több, mint egy évvel elcsúsztatták a dátumot. A Lionsgate ugyanis annyira rossznak találta a 100 millió dolláros filmet, hogy nem merte bemutatni, inkább egy újabb háromhetes pótforgatásért fizetett, hogy valahogy kijavítsák a nézhetetlennek bélyegzett produkciót. Bár Doug Liman korábban is ütközött hasonló nehézségekbe rendezései alatt – A Bourne-rejtély, a Mr. és Mrs. Smith, valamint A holnap határa készítése alatt is adódtak ilyesmi problémák – a Chaos Walking esetében azonban tovább bonyolította a helyzetet a színészek egyéb elfoglaltsága. Daisy Ridley-t a Star Wars-sorozat, Tom Holland-et pedig a Marvel-filmek foglalták le, így a 15 millió dolláros újraforgatást szintén csúsztatni kellett. És bár tavaly még kilátásban volt egy 2020-as bemutató, az idei járványhelyzet teljesen ellehetetlenítette a további munkálatokat. De mi is a Chaos Walking valójában?

chaos-walking-poster-1605262064.jpg

Patrick Ness disztópikus regénye egy távoli bolygón játszódó negatív jövőképet mutat be. A történet szerint az emberiséget egy vírusfertőzés, a „zaj” támadta meg, ami halálos volt a nők számára – csak a férfiakat hagyta életben, akik azonban képesek lettek hallani egymás gondolatait. A főhős, Todd (Tom Holland) összefut egy rejtélyes körülmények között előkerült lánnyal, Voilettel (Daisy Ridley), aki valamilyen okból immunis a betegségre.

A film jelenlegi hivatalos megjelenési dátuma 2021. január 22 – ami összességébe azt jeleni, hogy csaknem tízéves gyártási kísérletek állnak mögötte. A filmről egész év eleje óta nem lehetett többet hallani – a héten azonban kiszivárgott az első poszter, amit pár nappal később a Lionsgate hivatalosan is igazolt, mint a film plakátja. Előzetesek még nem állnak rendelkezésre, ha azonban más nem, a poszter legalább valamelyest bizonyítja, hogy a film készítése továbbra is folyamatban van. Természetesen a hosszadalmas munkálatok és az újraforgatás nem hangzanak túlságosan bizalomgerjesztőnek, egyelőre senki se tud semmit a filmről, kár lenne előre elítélni rögös útja miatt. És bár a Chaos Walking már lekéste az Éhezők viadala-sorozat kapcsán keletkezett disztópia-hypeot, amit a készítői meglovagolni igyekeztek, castingja alapján akár sikeressé is válhat – ráadásul Daisy Ridleynek esélyt adhat színészi tehetsége bizonyítására, akit a közösség megbélyegzett a Star Wars új trilógiájának esetlensége miatt.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek film heti Hír Chaos Walking cineart Cineartblog cineartblog CineArt