2020. nov 18.

Januárban érkezik a Netflixre Mundruczó Kornél új filmje

írta: Arany Gergő
Januárban érkezik a Netflixre Mundruczó Kornél új filmje

Az idei magyar filmek között meglehetősen nagy hangot kapott Mundruczó Kornél új filmje, a Pieces of a Woman (Egy nő darabjai), amelyet valószínűleg sztárokkal teli stábjának köszönhette. A film executive producere Martin Scorsese, a főszereplő Vanessa Kirby, de a színészek között megjelenik Shia LaBeouf, Ellen Burstyn és Molly Parker is. A Pices of a woman függetlenfilmként készült el, majd szeptemberben meghívást kapott a Velencei Filmfesztiválra - ahol Vanessa Kirby megkapta alakításárét a legjobb színésznőnek járó Coppola-díjat.

pieces-of-a-woman_wqcw_1280.jpg

A film a közelmúltban talált magának forgalmazót: az online streamerszolgáltatók idei dominanciája a filmiparban kiélezett versenyt eredményezett a nagy cégek között, akik valósággal hajtóvadászatot indítottak egy-egy film megvásárlásáért. A Pieces of a woman-t a Netflix vette meg, miután a film felhívta magára az óriásvállalat figyelmét a sikeres fesztiválvetítésen.

A film története egyébként negatív hangulatú – a rendező saját bevallása szerint eddigi legérzelmesebb munkája – amelyben Vanessa Kirby karaktere, a fiatal Martha egy tragikus otthonszülést követően elveszíti gyermekét – ezt követően pedig nem csak saját érzéseivel, de férje és anyja véleményével és reakcióival is meg kell küzdenie.

Egyelőre kevés magyar függetlenfilm került fel a Netflixre, a Pieces of a Woman példája azonban azt mutatja, a streamerszolgáltató nyitott hasonló ötletekre, és hajlandó kezeskedni a sikeres függetlenfilmek forgalmazásáért. A film 2021. január 7-én lesz elérhető.

Szólj hozzá

blog hírek ajánló előzetes film premier mozi hír érdekesség heti filmajánló Hírek Hír Mundruczó Kornél netfilx cineart Cineartblog cineartblog CineArt pieces of a woman