2020. nov 20.

Quentin Tarantino és Simon Pegg csúnyán összevesztek a Star Trek jövőjén

írta: Csurilla Dániel
Quentin Tarantino és Simon Pegg csúnyán összevesztek a Star Trek jövőjén

A Star Trek-mozifilmek folytatásának és esetleges spin-off filmjeinek sorsa a levegőben, melyre rátett egy lapáttal a Mission Impossible-széria és a J.J. Abrams-féle Star Trek filmet sztárja, Simon Pegg és Quentin Tarantino állítólagos vitája a híres rendező korhatáros űr-gengszterfilmje kapcsán.

simon-pegg-tarantino.jpg

Pegg, aki íróként jegyzi a Star Trek: Mindenen túlt, illetve Tarantino összeszólalkozása 2019-ben kezdődött, amikor Pegg azt állította, hogy: „Nos, a film nem lesz egy Ponyvaregény az űrben.” Tarantino erre nagyon bepöccent, és azt mondta: „Simon Pegg elkezdett nagyon idegesíteni. Nem tud semmit arról, mi folyik körülötte, és mégis ilyen kommenteket mond. (…) Persze, hogy olyan lenne, mint egy Ponyvaregény az űrben! Ha megcsinálom, akkor pontosan ez lesz. Ponyvaregény az űrben. Ez az aspektusa tetszett nekem igazán, mivel még nem csinált előttünk senki egy ekkora hülyeséget semmilyen science fiction filmben. Pontosam emiatt akarom elkészíteni, mert legalább ebből a szempontból is különleges lenne.”

Bár Tarantino idegesnek tűnt a széthullani látszó projekt kapcsán, Pegg mást állított kettejük kapcsolatáról: „Épp az ellenkezőjét mondtam, mint amit az emberek hittek. Aztán olvastam a híreket, hogy Quentin haragszik rám. Nem volt még a kezemben sajnos Tarantino Star Teak treatmentje, de úgy hallottam, hogy nagyon úgy érződik, mint egy Quentin Tarantino-féle Star Trek film, ha értitek, mire gondolok. Minden benne van, amit az emberek a filmtől várnának.”

stb-kirksuluchekov.jpg

A színész elárulta, hogy később, a Volt egyszer egy Hollywood premierjén megbeszélték a rendezővel a dolgokat, és megegyeztem abban, hogy csak a sajtó reagálta túl ezt az állítólagos vitát, aztán nagyot nevettek az egészen. Pegg hozzátette, hogy Tarantino egyébként beválogatta egy filmjére, de sajnos karrierje egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia, és lemondta a szereplést. Kiderült, hogy Steven Spielberg Tintin kalandai miatt hagyhatta ott a Django elszabadult.

Hogy elkészül-e valaha a Tarantino ötlete alapját figyelembe vevő Star Trek projekt, azt senki sem tudja biztosan, de minden bizonnyal a rendező számos rajongója örülne neki. Ponyvaregény az űrben? Hogy a viharba ne!

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film sci-fi star trek hír érdekesség friss érdekességek brad pitt tom cruise steven spielberg haláli hullák hajnala jamie foxx paramount filmajánló leonardo dicaprio quentin tarantino ponyvaregény tintin shaun of the dead mission impossible simon pegg jj abrams chris pine christoph waltz edgar wright benedict cumberbatch tintin kalandjai django elszabadul margot robbie cineart volt egyszer egy hollywood cineartblog