2020. nov 21.

A Stranger Things készítője öt évre szóló szerződést írt alá a Netflix-nél

írta: Csurilla Dániel
A Stranger Things készítője öt évre szóló szerződést írt alá a Netflix-nél

stranger-things-season-4-teaser-team.jpg

A 20th Century Fox-tól a Netflix-re pártoló Shawn Levy (Éjszaka a múzeumban, Vasököl, Free Guy) és produkciós cége, a 21 Lap Entertainment exkluzív szerződése öt évre szól, melyben benne van a Levy által gyártott filmek és televíziós projektek elsőrendű forgalmazása a streaming szolgáltató jóvoltából. Természetesen az üzletkötéshez szorosan kapcsolódik a Stranger Things globális sikere.

A Netflix-Levy exkluzív szerződés egyes értesülések szerint 9 számjegyű – százmillió dolláros – összegről szól, ami kísértetiesen hasonlít az American Horror Story kreátorának, Ryan Murphy-nek Netflix üzletéhez, illetve J.J. Abrams és a Bad Robot WarnerMedia-val kötött ugyancsak százmilliós tételű szerződéséhez. Ahogyan a streaming háborúba belecsöppenünk, és elárasztanak minket a mozgóképes tartalmak, melyek jelentős részéhez hatalmas tehetségek nevei köthetők, úgy elgondolkodhatunk azon, mire is fizessünk elő a hónapban.

shawn-levy-credit-ian-spanier.jpg

A szerződés kapcsán Levy így nyilatkozott: „Az volt a tervünk a 21 Lap munkatársaival, hogy kreatív filmkészítőket szólaltassunk meg, és erre a Netflix-en lehetőségünk is adódik.”

Shawn Levy a Legjobb Film kategóriájában Oscar-jelölt Érkezésnek volt egyik vezető producere, s jelenleg tíz nagyjátékfilm gyártásáért felel produkciós cége a Netflix-nél. A bemutatásra váró Free Guy Ryan Reynolds főszereplésével – melynek rendezője is Levy – sajnos lekerült a Disney megjelenési listájáról, s premierje kétséges. Ezzel szemben a Stranger Things negyedik szezonja gőzerővel forog szeptember óta.

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek premier mozi oscar star wars star trek hír szerződés disney érdekesség friss érdekességek hollywood hugh jackman filmajánló ben stiller netflix ryan reynolds érkezés éjszaka a múzeumban shawn levy amy adams sorozatajánló jj abrams ryan murphy vasököl 20th century fox american horror story denis villeneuve arrival american crime story stranger things cineart millie bobby brown cineartblog hbo max free guy