2020. nov 29.

Jude Law szerint elkerülhetetlen volt a világjárvány

írta: Csurilla Dániel
Jude Law szerint elkerülhetetlen volt a világjárvány

A koronavírus okozta otthoni mozizás egyik leginkább felkapott filmje egy 2011-es világjárványról szóló katasztrófafilm, a Steven Soderbergh által rendezett Fertőzés c. filmje, melynek főszereplői Jude Law, Matt Damon, Kate Winslet, Bryan Cranston, Laurence Fishburne, Marion Cotillard és Gwyneth Paltrow. A majd tíz éves film csak 2020-ban vált igazán relevánssá, mely rémisztő hasonlóságokat mutat a wuhan-i vírus terjedésével kapcsolatban.

contagion2011_003-1606415654-928x523.jpg

A Legendás állatok sztárja, Jude Law elárulta, hogy felfigyelt a hirtelen elterjedt koronavírusra, és rögtön a Fertőzés jutott róla eszébe: „Amikor 2020 kezdődött, és hallottunk a kínai helyzetről, akkor gyorsan kiderült a világ számára, és megszólalt a vészjelző.”

A színész elárulta, hogy a 2011-es film szakértő tudósai a forgatás alatt elkerülhetetlennek tartottak egy közeljövőben bekövetkező világjárványt. Law hozzátette, hogy: „Mind úgy éreztük, hogy meg fog történni. Nagyszerű tudósok voltak a forgatások, akik az íróval (Scott Z. Burns) és a rendezővel (Steven Soderbergh) dolgoztak együtt. Tapasztaltak és képzettek voltak, akik tudták mi fog következni. Az összes szakértő azt mondta, hogy ránk fog köszönteni egy világjárvány, és csak idő kérdése volt.”

Jude Law szerint úgy írták körül a szakértők az esetleges helyzetet, ahogyan a valóságban is történt. Az interjú a GQ magazinnal készült videóanyagban megtekinthető, amiben a brit színész végigvezet minket több évtizedes karrierjén.

A színész a jelenleg is forgó Legendás állatok 3-ban visszatér az ifjú Albus Dumbledore szerepére, mely 2022. július 15-én kerül bemutatásra.

Szólj hozzá

érdekes hírek film youtube hír mátrix fertőzés érdekesség friss érdekességek johnny depp keanu reeves matt damon jude law gwyneth paltrow filmajánló kate winslet mads mikkelsen világjárvány laurence fishburne steven soderbergh contagion járványügy wuhan gq magazin bryan cranston Hírek Hír szakértői vélemény legendás állatok cineart cineartblog mátrix 4 koronavírus covid Covid 19 legendás állatok 3