2020. nov 30.

Jön az élőszereplős Clifford, a nagy piros kutya

írta: Szalai Szimi
Jön az élőszereplős Clifford, a nagy piros kutya

Nincs megállás a rajzfilmek élőszereplőssé tételét tekintve, tovább zakatol a CGI gyár. De minek?

Az eredeti mese hazánkban is nagy ismertségre tett szert. A nagy piros kutyát először Norman Bridwell vetette papírra, majd egy szerkesztő javaslatára sztorit építettek a karakter köré.  A nagyra nőtt kutyát nem csak mesekönyvekben láthattuk, hanem animációs sorozat is készült belőle, amely régen a Minimaxon volt látható. Az amerikai meseíró azonban sajnos 2014-ben elhunyt.

clifford-the-big-red-dog1.jpg

Látva, ami manapság a mesékkel történik csak idő kérdése volt, hogy mikor találnak rá Cliffordra a stúdiók, hogy ezt is bekebelezhesse a CGI vonat. Az „élőszereplős” mesék az a vonal, amelyen sokan elindultak, így született meg az Alvin és a mókusok film, a Garfield film, illetve a Sonic, a sündisznó film is és még sorolhatnánk, azonban sok ilyen próbálkozás rosszul ért véget, és inkább negatív gondolatokat váltottak ki a nézőkből, mintsem pozitívakat. Sajnos így történt a Clifforddal is.

A bűnt ezúttal a Paramount Pictures követte el, az első kedvcsináló pedig itt látható:

 Ami egyből szemet szúr, az a szerencsétlen színválasztás, hiszen szegény Clifford így úgy néz ki, mint aki most hempergett meg egy nagy tócsa vérben. Egyáltalán nem egy barátságos óriás képét festi így meg. A másik, ami a negatív kommentek láncát indította el az az, hogy ez az előzetes alapján a piros kutya nem is olyan nagy. Inkább egy elefánt méreteivel vetekszik, mintsem egy házéval.

Nem igazán tudjuk hová tenni ezt a filmet, de hátha lesz valaki, akinek elnyeri tetszését.

Szólj hozzá

hírek előzetes youtube trailer hír Paramount Pictures Clifford Clifford a nagy piros kutya