2020. dec 14.

Függetlenfilmes díjátadón ismerik el Ryan Murphy-t és Steve McQueent is!

írta: Siktár Vivi
Függetlenfilmes díjátadón ismerik el Ryan Murphy-t és Steve McQueent is!

Korábban már beszámoltunk arról, hogy kik a „függetlenfilmes Oscar-díj”, a Gotham Awards jelöltjei, illetve arról is értesültünk, hogy tiszteletbeli díjat kap Chadwick Boseman és Viola Davis a Ma Rainey: A blues nagyasszonyában nyújtott alakításukért. Most azonban a Gotham Awards az Amerikai Horror Story készítőjét, Ryan Murphy-t, illetve a 12 év rabszolgaság rendezőjét, Steve McQueen-t is elismerik. 

4-_gotham-awards-independent-film-logo.jpg

Az Oscar-díjas McQueen az Amazon Prime Video streaming platformjára készült Kis fejsze című sorozat rendezéséért kap elismerést, melynek főszereplői Letitia Wright és John Boyega. Ryan Murphy a filmiparban nyújtott teljesítménye kapcsán lesz díjazva.

Jeffrey Shape, a díjátadó vezetője így nyilatkozott: „Steve McQueen egy hatalmas erő a filmiparban, és az év egyik legmeghatározóbb sorozatának részeit rendezte. Bátor és mesterműves történetmesélése lebilincseli hosszú évek óta a közönséget, és a rendező az egyik legikonikusabb filmkészítő napjainkban. Ryan Murphy az utóbbi idők több, nagyra értékelt és mélyen becsült televíziós sorozataiért és filmjeiért felelős. Ryan a számos sorozatában bemutatott karakterekkel úgy éreztette, mind tartozhatunk valahova, így ő az egyik legdinamikusabb és legnagyobb becsben tartott készítő a közönség és a filmipar számára. Steve és Ryan elkötelezett az inkluzív történetmesélés, a függetlenfilmes réteg és a televízió mellett. Nagy szeretettel várjuk, hogy érdemben részesíthessük őket.”

steve-mcqueen-01.jpg

McQueen leginkább a 12 év rabszolgaság rendezéséért ismert, azonban ő készítette a Shame – A szégyentelen, az Éhség és a Nyughatatlan özvegyek című, kritika által is elismert filmeket is. Murphy felelős az Amerikai Horror Story mellett az Amerikai Crime Story, a Ratched, a Hollywood, a Scream Queens – Gyilkos történet, a Glee, A póz és a Kés/Alatt címú sorozatokért, valamint a Netflix-en bemutatkozó, Tony-díjas nagyjátékfilmes adaptáció, A fiúk a bandából producere is volt. Murphy új filmje ugyancsak egy Broadway-sikeren alapul, mely a The Prom – A végzős bál.

A Gotham Awards gálája 2021. január 11-én lesz megtartva élő és virtuális formában.

4-_5cae2efa52f94918e786b8b0_gettyimages-1077520268.jpg

Szólj hozzá

streaming érdekes éhség steve mcqueen érdekesség független január díjátadó hollywood shame netflix glee 2021 viola davis függetlenfilm ryan murphy widows john boyega amazon prime A szégyentelen amerikai horror story 12 év rabszolgaság chadwick boseman american crime story letitia wright cineart cineartblog Ma Raineys Black Bottom ratched gotham awards the prom streaming platform kis fejsze