2020. dec 14.

Folytatódik a Johnny Depp botrány

írta: Siktár Vivi
Folytatódik a Johnny Depp botrány

Rövidesen azután, hogy a Warner Bros. bejelentette Johnny Depp távozását november elején a Legendás állatok 3-ból, kiderült, hogy a színész nyolc számjegyű fizetését ugyanúgy meg fogja kapni. A The Hollywood Reporter értesülései szerint Depp-nek egy „pay or play” szerződése volt a Warner-rel, mely kötelezi a stúdiót, hogy akár elkészül a film, akár nem, a színész megkapja teljes fizetését. A THR értesülése szerint Depp fizetése 16 millió dollár volt.

2-_jd_image.jpg

A színész egyetlen jelenetet forgatott a franchise soron következő, harmadik részében, ám karakterét, Gellert Grindelwald-ot már Mads Mikkelsen fogja játszani. A Warner azért távolította el Depp-et a Legendás állatok 3-ból, mert elvesztette a rágalmazási pert a The Sun ellen, mely folyóirat korábban „asszonyverőnek” bélyegezte – ehhez természetesen szorosan kapcsolódik az Amber Heard-del való problémás válás.

A cikkben szó esik Depp toxikus forgatási szokásairól, melyeket az évek során tanúsított. A Karib-tenger kalózai 5 színfalai mögött a színész az belsős információk szerint nyolc ecstasy-t nyelt le, és lejárató kampányt folytatott akkori felesége, Heard ellen. Az incidens azt eredményezte, hogy baleset folytán Depp elvesztette egyik ujjpercét, és Los Angelesbe kellett repülnie műtétre. A Karib-tenger kalózai 5 forgatása két hétig állt, és ez naponta 350.000 dollárba került a Disney-nek. Depp később azt állította, hogy Heard sebesítette őt meg egy törött üveggel.  

2-_depp_heard_profimedia.jpg

Depp távozását állítólag maga J.K. Rowling is támogatta, aki korábban 2017-ben erőteljesen amellett kampányolt, hogy a színész maradjon Grindelwald szerepében. Johnny Depp-et jelenleg egyetlen jelentős stúdió sem hajlandó alkalmazni, azonban ő tovább próbálkozik, és Amber Heard-öt Virginia államban is készül beperelni. A Depp-rajongók radikális tábora tovább folytatja törekvését, hogy eltávolítsák Heard-öt az Aquaman 2-ből egy online petícióval, mely 1,7 millió aláírónál tart, s a szignók száma folyamatosan emelkedik.

A THR szerint a stúdiók „egyszerűen nem dolgozhatnak többé vele, hiszen radioaktív a viselkedése”. Ennek eredményeként a készülő Houdini-minisorozat főszerepétől is elbúcsúzhat Johnny Depp.

2-_rowlingdepp_0_jkrowling.jpg

Szólj hozzá

kampány film hír botrány los angeles ecstasy stúdió johnny depp minisorozat warner houdini franchise casting mads mikkelsen j k rowling the sun amber heard warner bros warner bros. cineart the hollywood reporter cineartblog aquaman 2 legendás állatok 3 gellert grindelwald karib 5 pay or play 16 millió dollár