2021. jan 13.

Sex Pistols sorozat készül Danny Boyle rendezésében

írta: Csurilla Dániel
Sex Pistols sorozat készül Danny Boyle rendezésében

sex-pistols-getty.jpg

A Sex Pistols minden idők egyik legnagyobb befolyással bíró punkzenekara a történelemben. A banda felemelkedése izgalmas és inspirált lehetőségeket nyújthat Danny Boyle (Trainspotting, Yesterday) számára az FX minisorozatában, mely a 20. század underground zenés közegében fog játszódni.

Az FX hivatalos bejelentése szerint a csatorna hamarosan elkezdi a munkálatokat Boyle közreműködésével a hatrészes limitált sorozat kapcsán, melynek munkacíme egyelőre Pistols, és Steve Jones 2018-as memoárján, a Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol-on alapszik. A széria a punkzenekar keletkezéséről szól, amint örök időkre megváltoztatják az underground zene kultúráját. A sorozat története Jones szemszögéből kerül bemutatásra.

pjimage-3-1.jpg

A showrunner és az író Craig Pearce lesz, míg Boyle rendezőként és executive producerként adja majd a nevét a Pistols-hoz, valamint már a sztárok is megvannak. Toby Wallace alakítja majd Steven Jones-t, Anson Boon Johnny Rotten-t, Louis Partridge lesz Sid Vicious, míg további szereplők Jacob Slaten (Paul Cook), Fabien Frankel (Glen Matlock), Dylan Llewellyn (Wally Nightingale), Sydney Chandler (Chrissie Hyden), Emma Appleton (Nancy Spunger), Maisie Williams pedig Jordan szerepében tündökölhet majd.

Nick Grad, az FX elnöke hozzáfűzte, hogy: „Nagyszerű lesz ismét a páratlan tehetségű Danny Boyle-lal dolgozni. Steve Jones állt annak a viharnak a közepében, amely felkeverte a szórakoztatóipart és a keményzene intézményét, úgyhogy őszintén izgatottak vagyunk, hogy együtt mesélhetjük el minden idők egyik legvagányabb zenekarának, a Sex Pistols-nak történetét.”

Boyle azt nyilatkozta, hogy: „Képzeljük el A korona és a Downton Abbey világát, és azt a dühöt, amellyel a haverokkal énekelve megpróbáljátok ledönteni mindazt, amit képvisel. Ez volt az a pillanat, amikor a brit társadalom és kultúra végérvényesen megváltozott. Ez volt a gyutacsa a brit utcakultúra kirobbanásának… ahol átlagemberek számára lehetőség adódott, hogy kifejezzék haragjukat és saját divatjukat… és mindenki árgus szemekkel figyelte őket, hallgatta a zenéjüket… Mindenki félt tőlük, vagy követte őket. Ez a Sex Pistols.”

Az Oscar-díjas rendező hozzátette: „A történet középpontjában pedig egy fiatal, bájos, írástudatlan kleptomániás áll – egy nemzedék hőse – aki nem más, mint Steve Jones, minden idők egyik legjobb gitárosa.”

A Trainspotting és a Yesterday rendezője számára cseppet sem idegen a brit zene, és a punk színterére most ismét elkalauzolja a nézőket a Pistols c. minisorozatban, mely akár már idén elkészülhet, és felbolygathatja világunkat. Bár jóllehet, a Bohém rapszódia, a Rocketman és a Stardust – mely utóbbi a tavalyi év legrosszabb filmje – után untig elegünk lehet a zenés életrajzi filmekből, kevés olyan kreatív tehetség van, mint Danny Boyle, aki sikeresen elkészíthet egy igényes punksorozatot.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek sorozat film premier punk hír sex pistols bemutató érdekesség friss életrajzi érdekességek minisorozat filmajánló trainspotting danny boyle stardust johnny rotten punkzenekar god save the queen steve jones sid vicious punkzene pistols sorozatajánló gettómilliomos yesterday trónok harca brit zene the crown downton abbey rocketman Game of thrones Maisie Williams bohém rapszódia a korona cineart cineartblog