2021. jan 24.

Kiderült, mikor adják át a „függetlenfilmes Oscar-díjat”

írta: Csurilla Dániel
Kiderült, mikor adják át a „függetlenfilmes Oscar-díjat”

A koronavírusra való tekintette nyilvánvalóvá vált, hogy számos díjátadó a lehető legbiztonságosabb, legkevesebb kockázati tényező tükrében, esetlegesen hibrid formában kerül lebonyolításra. A Grammy és a SAG (Színészek Céhe) díjátadója hónapokat csúszik 2021-ben, ahogyan az Oscar-díjakat is a megszokott februári időpont helyett áprilisban fogják átadni.

spiritawardslogo-750x400.jpg

A 36. Independent Spirit Awards, mely a legjelentősebb függetlenfilmes díjátadó, 2021. április 22-én kerül megrendezésre, amely közvetlenül három nappal az Oscar-gála időpontja elé helyezi a ceremóniát. Hagyományos esetben egy nappal az Oscar-díj előtt, szombaton kerül megrendezésre az ISA, viszont Josh Welsh, a díjátadó elnöke így indokolja a döntést:

A Spirit Awards egy lehetőség számunkra, hogy mind összegyűljünk – filmkészítők és filmrajongók egyaránt – és a mozgóképet, az alakításokat ünnepeljük, amelyek életben tartottak ezekben a nehéz időkben. Míg 2020-ban rengeteg problémába ütköztünk, addig ezzel ellentétben csodálatos év volt film és televízió szempontjából egyaránt. A vizuális történetmesélés erőteljes és egyedi hangjait hallhattuk, hatalmas örömet hoztak életünkbe és bizalommal töltöttek el bennünket ezekben a megpróbáltató időkben. Izgatottak vagyunk, hogy hamarosan megoszthatjuk jelöltjeinket a világgal, és arra ösztönzünk mindenkit, hogy csatlakozzon a Film Independent szervezetéhez, valamint szavazzon a győztesekre.”

nndvftnghurjurjwenarw6.jpg

A Film Independent ugyan többnyire filmkészítőkből áll, azonban a filmrajongók számára egyaránt lehetőség adódik szavazni kedvenc függetlenfilmjeikre 95 dolláros éves díj fejében. A szervezet azt is közzétette, hogy az Oscar-díjas Barry Jenkins (Holdfény), Laverne Cox (Narancs az új fekete), illetve Olivia Wilde (Éretlenségi) fogja bejelenteni január 26-án az ISA jelöltjeit.

Az esetleges jelöltek a Nomadland, az Ígéretes fiatal nő, a First Cow, a Never Rarely Sometimes Always, a Palm Springs, a The Vast of Night és hasonló kritikuskedvenc filmek lehetnek, melyek közül a sanyarú mozis évben jelentős mennyiségű alkotás kerülhet előtérbe az április 25-én megrendezésre kerülő Oscar-gálán.

Szólj hozzá

érdekes hírek harrison ford oscar hír érdekesség friss mel gibson scarlett johansson will smith érdekességek ben affleck brad pitt christian bale robert de niro leonardo dicaprio quentin tarantino ryan reynolds robert downey jr chris evans frances mcdormand chris pine mark hamill chris hemsworth jason momoa independent spirit awards függetlenfilm jennifer lawrence tom holland benedict cumberbatch zendaya adam driver chris pratt pedro pascal Oscar-díj gal gadot margot robbie daisy ridley cineart cineartblog