2021. jan 24.

Újabb hírek érkeztek a Pixar új egész estés animációs filmjéről

írta: Arany Gergő
Újabb hírek érkeztek a Pixar új egész estés animációs filmjéről

Tavaly júniusban hallhattunk utoljára bővebben a Pixar készülő animációs projektjeiről. Ezek egyike az azóta megjelent és nagy sikernek örvendő Soul volt, a másik pedig a rejtélyes Luca, amiről azóta sem lehetett sokat hallani. A decemberi Disney Investor Day alkalmával természetesen ismét előkerült a film, mint a Pixar következő egész estés animációja, de nem derült ki több annál, amit korábban már megtudtunk: a film az olasz riviérán játszódik, és két fiatal fiú, Luca és Alberto barátságának és kalandjainak történetét mutatja majd be.

luca-disney-animated-movie-disney-pixar-social-featured.jpg

A 2021 nyarára tervezett filmről eddig csak egy tervvázlatot láthattunk, pár napja azonban a Pixar megosztott egy kész képet, amelyen már jól látható a kész animáció tervezett látványvilága; ezen kívül a film történetéről is több információt tudtunk meg.

A film látványa a kép alapján a klasszikus Pixar-jelleget követi: a hátterek szépek és realisztikusan kidolgozottak, míg a karakterek inkább animációs, rajzfilmes jellegűek. Mégis van valami sajátossága az összképnek – elsősorban a figuráknak – amitől különleges, stop-motion-szerű hatást kap a film látványa. A karakterek arca és szája különösen emlékeztet az Aardman Animation báb és gyurmaanimációs karaktereire (pl. Wallace és Gromit, Csibefutam) – mindezt azonban a Pixartól megszokott, CGI-animáció használatával.

A film történetéről kiderült, hogy nem csak egy szimpla barátságtörténetet láthatunk majd – a két fiú ugyanis valójában tengeri lények, akik emberi alakot öltve keresik a kalandot a film helyszínéül szolgáló olasz kisvárosokban. A váratlan bejelentés valószínűleg meglepetésként érte a többséget, ezzel pedig jobban fel is keltette az érdeklődést a film iránt. Több dolog egyelőre nem derült ki a történetről – a film rendezője, Enrico Casarosa azonban úgy nyilatkozott, a film számára különösen személyes történetet mesél el, amelyet saját gyerekkorának élményei inspiráltak. Azt is megemlítette, hogy a film első előzetese is hamarosan érkezni fog, így már nem kell sokat várnunk arra, hogy többet megtudhassunk a Pixar legújabb animációjáról.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film hír disney érdekesség heti pixar Hírek Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt