2021. jan 26.

Keira Knightley nem vállal több szexjelenetet

írta: Csurilla Dániel
Keira Knightley nem vállal több szexjelenetet

Az Oscar-jelölt Keira Knightley számára külön bekezdés van a filmes szerződések szempontjából arra, hogy a színésznő nem vállal meztelen jeleneteket. Ennek az oka 2015-ben született első kislánya. Knightley nemrég kijelentette, hogy nem fog több szexjelenetet készíteni azért, mert kellemetlenül érinti őt „a férfiak sóvárgó tekintete” a forgatások során.

3_london-film-festival-colette.jpg

A színésznő több intim jelenetben szerepelt már a Vágy és vezeklés, A szerelem határai, A hercegnő, a Veszélyes vágy – mely valóban pikáns pillanatokat tartalmaz – és az Egy háború margójára c. filmjeiben. Knightley elveti annak ötletét, hogy férfi rendezőkkel készítsen szexjelenetet, azonban a női rendezőktől ezt nem vonná meg.

„Nem akarok azokban a szörnyű szexjelenetekben szerepelni, amiben a színészek be vannak kenve babaolajjal, és mindenki dörmög közben. Cseppet sem érdekelnek.” – mondta a színésznő a Chanel Connects podcastben.

Azt nem mondanám, hogy teljesen megtiltom mindenkinek ezeket a jeleneteket, de a férfi rendezőknek abszolút. Részben hiúság beszél belőlem, részben a férfiak sóvárgó tekintete miatt.” – tette hozzá Knightley.

preview.jpg

„Amikor azt mondom, ’igen, megértem, hogy miért lenne jó ez a szexjelenet a filmben, de valójában csak szükség van valakire, aki dögösen néz ki’, akkor úgy érzem, hogy ezt a munkát valaki más is megcsinálhatja. Ahhoz túl hiú vagyok, és egyébként is már két gyereket szültem a világra, szóval köszönöm, inkább nem szeretnék egy csapat férfi előtt meztelenül állni.” – mondta Keira Knightley.

A színésznő eddig nagyon kevés női rendezővel dolgozott, azonban kifejtette, hogy a jövőben szeretne ezen változtatni, és amikor a női testről és az anyaságról készít filmet, akkor szívesebben bízná magát egy olyan rendezőre, aki nő.

„Ha a film az anyaságról szól, a test gyönyöréről, annak változásairól és folyamatairól, akkor szívesebben fedezném fel mindezt egy nővel, aki megérti ezeket az érzéseket. Már nagyon kényelmetlen számomra, hogy a férfiak elvárásainak feleljek meg.” – fejezte be Knightley.

dxih2w8vwaaomgm.jpg

Legutóbb a Rendbontók c. kosztümös filmdrámában láthattuk Knightley-t, ami jelenleg elérhető az HBO kínálatában. Legközelebb Camille Griffin karácsonyi vígjátékában, a Silent Night c. filmben szerepel, amiben partnere Matthew Goode, illetve a Jojo nyuszi által sztárrá lett Roman Griffin Davis lesz.

Szólj hozzá

érdekes hírek film star wars szex hír feminizmus feminista érdekesség friss anyaság scarlett johansson érdekességek harry potter johnny depp keira knightley natalie portman david cronenberg viggo mortensen filmajánló orlando bloom joe wright rendbontók szexjelenet vágy és vezeklés meztelenség james mcavoy michael fassbender jack sparrow alexander skarsgard oscar-díj baljós árnyak veszélyes vágy taika waititi a karib-tenger kalózai cineart jojo rabbit cineartblog jojo nyuszi legendás állatok 3