2021. feb 01.

Minisorozat készül A nagy Gatsby-ből

írta: Csurilla Dániel
Minisorozat készül A nagy Gatsby-ből

F. Scott Fitzgerald 1925-ben publikált sikerkönyve, A nagy Gatsby ezúttal nem mozifilmként, hanem tévésorozatként kap feldolgozást. A showrunner Micahel Hirst (Elizabeth: Az aranykor, Tudorok, Vikingek) lesz az A+E Studios és az ITV gyártásában készülő, nagyköltségvetésű minisorozathoz. A projekt elkészítésében a Fitzgerald-birtok örököse, Blake Hazard is aktívan közreműködik majd.

imgbin-jay-gatsby-leonardo-dicaprio-the-great-gatsby-hollywood-meme-leonardo-dicaprio-84wbnw3y1snsta4nckvffsjgg.jpg

A Hirst-vezette adaptáció már előkészítési munkálatokban tart három éve, és eredetileg az Apple TV+ oldalán került volna bemutatásra, azonban a technológiai óriás továbbadta a jogokat. Korunk két legnépszerűbb adaptációja Fitzgerald könyvének az 1973-ban készült feldolgozás Robert Redford és Mia Farrow főszereplésével, illetve a 2013-ban mozikba került Baz Luhrmann film Leonardo DiCaprio és Carey Mulligan nevével fémjelezve, mely utóbbi egy sajátos jukebox-musical volt.

Úgy tűnik, egész életemben Gatsby-vel léteztem.” – mondta Hirst. „Először kisiskolásként olvastam, aztán az 1970-es években az Oxfordon tanítottam, és azóta is újra-újraolvasom.” – tette hozzá az író.

horizontal_split_1296_730_preta-4-copy-1611686244-928x523.jpg

Michael Hirst meggyőződése, hogy Gatsby története napjainkban éppen annyira releváns, mint közel egy évszázaddal ezelőtt, és az ikonikus karkaterek elég érettek arra, hogy kortárs feldolgozást kapjanak a rasszok, a nemek és a szexualitás szempontjából, azonban ismételten felfedezésre kerülnek olyan sürgető kérdések, mint az amerikai piacgazdasága sötétsége és a nyugati álom árnyoldalai, melyek Fitzgerald-ot is leginkább foglalkoztatták.  

A nagy Gatsby-minisorozat idén forog, és talán már 2022-ben a képernyőkre kerül. Szereplőket illetően egyelőre nincs információnk.

Szólj hozzá

apple érdekes hírek ausztrália hír gender érdekesség musical szexizmus alkoholizmus rasszizmus könyvajánló szatíra moulin rouge érdekességek minisorozat nicole kidman robert redford hugh jackman leonardo dicaprio tobey maguire mia farrow warrior baz luhrmann vikingek tudorok romantikus film sorozatajánló valhalla tom hardy carey mulligan f. scott fitzgerald joel edgerton iPhone the great gatsby a nagy gatsby könyadaptáció cineart cineartblog apple tv+