2021. feb 01.

Mundruczó Kornél aggódik az SZFE-ért

írta: Jászberényi Lili
Mundruczó Kornél aggódik az SZFE-ért

Mundruczó Kornél a 168 Órának adott interjújában arról beszélt, hogy mennyire aggasztónak találja az SZFE jelenlegi állását, úgy a költözéssel kapcsolatban, mint az új tanári karral.

mundruczo.jpg

Egészen elképesztő, amit letettek az asztalra a diákok, a volt tanárok, és azok, akik még még állományban vannak a régi rendszerből. Aggasztó látni, hogy ezt a tradíciót így darálják be, ilyen agresszív módszerekkel szüntetik meg. Ez a vulgaritás határán van. - A Vas utca megszűnése, az, hogy nem felmért, és nem átgondolt módon költöznek át új épületekbe, valamint az új tanári kar névsora még inkább aggodalomra ad okot. A most érkezők szakmai múltja összehasonlíthatatlan a régi csapatéval. A tanárok listája majdnemhogy kommentálhatatlan. De kétharmadukat én nem is ismerem sehonnan, szóval maradjunk annyiban, hogy ismeretlenekről vagy jót, vagy semmit.

pieces-of-a-woman_1.jpg

A híres magyar filmrendező egyik filmje a Pieces of a Woman hatalmas sikernek örvend. Sokak szerint akár Oscar-esélyes is lehet. Azonban sajnos akörül sem minden tökéletes, hiszen a film egyik főszereplőjét, Shia LaBeoufot szexuális és érzelmi zaklatással vádolta meg exbarátnője, ami a film premiere előtt nem jött túl jól a filmre nézve. A rendező ezzel kapcsolatban is elárulta, hogy miként vélekedik a helyzetről. 

Igazán együtt érzek azokkal az emberekkel, akik őt megvádolták. Hinnem kell abban, hogy mindenkinek jogában áll elmondani azokat a történeteket, amikkel együtt él.

Szólj hozzá

érdekes film érdekesség friss heti érdekességek Hírek Hír Mundruczó Kornél SZFE Shia LaBeouf Cineartblog CineArt pieces of a woman