2021. feb 03.

Igazi balatoni kémsorozat készülhet!

írta: Jászberényi Lili
Igazi balatoni kémsorozat készülhet!

A Co-Pro Series Pitch sorozatszemle, amely a Berlinale alprogramjának keretein belül fog megrendezésre kerülni, idén immár hetedik alakalommal. A világ minden tájáról érkeztek nevezések, melyek közül 10 sorozat ötlet nyerhet. 

A szemle célja, hogy az ígéretes sorozat ötletek megvalósításra kerüljenek, így a “verseny” célja, hogy a filmterv előadásával megnyerjék a forgalmazók tetszését a leendő alkotók.

balatonbrigade_final-brochure-pic.jpg

Idén egy magyar terv is indul a díjért. Az Arany Medve-díjas Enyedi ildikó rendezi a sorozatot, a forgatókönyvért pedig Krigler Gábor (Aranyélet, Terápia), Lovas Balázs (Lajkó - Cigány az űrben, Kojot) és Lengyel Balázs (Lajkó - Cigány az űrben) felelnek.

A Balaton Brigade címet viselő sorozat egy különleges egység vezetőjéről, Stasiról fog szólni, aki a Balatonnál nyaraló keletnémet turistákat fogja megfigyelni. A szereplő a saját családjának megfigyelésére is kényszerül és már azon gondolkodik, hogy disszidálni fog. Mindemellett egy érdekes kapcsolata kezd kialakulni egy magyar belügyessel. A történet a 80-as években lenne elhelyezve.

67fbf663b0b6a7c227eb8b80a52fdec6_l.jpg

Az alkotás magyar és német nyelven forogna és az eddigi tervek szerint 8 epizódból állna. 

A Co-Pro Series Pitch a vírus miatt online lesz megtartva március 2-án

Szólj hozzá

érdekes sorozat berlin érdekesség friss heti érdekességek Hírek Hír Arany Medve Enyedi Ildikó Lovas Balázs Lengyel Balázs cineart cineartblog Krigler Gábor Co-Pro Series Pitch Balaton Brigade