2021. már 09.

Krigler Gábor és Enyedi Ildikó sorozatterve díjat nyert Berlinben

írta: Virvas Dóra Dodo
Krigler Gábor és Enyedi Ildikó sorozatterve díjat nyert Berlinben

Az idei Berlinale Co-Pro Series nevű rendezvény díját Krigler Gábor és Enyedi Ildikó sorozatterve, a Balaton Brigád című kémthriller-e nyerte el, a programban nemzetközi koprodukcióban érdekelt terveket mutattak be. A sorozatterv tíz terv közül került kiválasztásra, amit összesen nyolc részesre terveznek. A díj megnyerésén kívül a Séries Mania Project Exchange Award meghívást jelent a Séries Mania Fórumba, amit augusztus 30 és szeptember 1. között tartanak a franciaországi Lille-ben.

 

large_balatonbrigade_final_brochure_pic.jpg

 

"Az egyedi tóparti, napsütötte környezet, a karakterek komplexitása és a friss, a retró érzést remekül magába foglaló hangvétel miatt választottuk ezt a történetet. Ez a kosztümös kémdráma egy olyan történelmi korszakba vissz viszza, amiről az összes európai azt gondolja, hogy ismeri, ez pedig lehetővé teszi, hogy egyszerre gondolatébresztő és szórakoztató módon foglalkozzunk a múltunkkal" mondta a projektről a a Séries Mania alapítója és igazgatója, Laurence Herszberg.

A Balaton Brigád rendezője az Arany-Medve és Balázs Béla díjas, Oscar-jelölt Enyedi Ildikó lesz, aki számost filmben vett már részt, legkiemelkedőbb alkotása azonban tagadhatatlanul a Testről és lélekről, amiben szintén rendezőként vett részt. A producer szerepét pedig Krigler Gábor fogja betölteni, aki szintén nagy sikereket ért már el a filmes szakmában, példaként említhető az Aranyélet és a Terápia sorozat. 

14263494_749428_3a65141a9f25de05a6e9c91f2bbe5a81_wm.jpg

Testről és lélekről

 

A sorozat a nyolcvanas évek Magyarországán játszódik a Balatonnál, történelmi thriller műfajban. A Satis különleges egység a magyar tengernél nyaraló keletnémet turistákat figyelik meg üdülés közben. Az egység vezetője ugyan elhidegült családjától, mégis egy különös helyzet lakul ki, mikor őket kell megfigyelje, mindeközben jó maga is a disszidáláson gondolkodik.

A magyar író brigádban foglal helyet Krigler Gábor, Lovas Balázs és Lengyel Balázs. A díj mellett az RTL is beszállt a projektbe, így igencsak felgyorsultak az események a sorozat körül.

"Egy erős német partnerrel szeretnénk társulni, aki segít nekünk eljutni a német nyelvű országok csatornáihoz. továbbá segít a német finanszírozás előteremtésében, a forgalmazási jogok globális eladásában és a projekthez csatlakozni kívánó tehetségek megtalálásában" - mondta Krigler Gábor a Varietynek, hogy ő maga milyen célokkal vettek részt a pitchfórumon. 

 

Szólj hozzá

blog érdekes ajánló sorozat érdekesség Berlinale Enyedi Ildikó cineart Cineartblog cineartblog CineArt Krigler Gábor