2021. már 18.

Matthew McConaughey Texas kormányzója lehet

írta: Siktár Vivi
Matthew McConaughey Texas kormányzója lehet

Hatalmas pálfordulás történhet Matthew McConaughey karrierjében, ugyanis az Oscar-díjas színész a filmgyártásból átnyergelhet a politikai pálya felé. McConaughey erősen fontolgatja, hogy hazai terepen, Texas államban indul a kormányzóválasztáson.

6_image.jpg

Nem McConaughey lenne az első színész, aki politikai pályára készül. A két legismertebb színész-politikus Ronald Reagan és Arnold Schwarzenegger, azonban az 1980-as években Clint Eastwood is egy kaliforniai kisváros polgármestere volt, illetve a Star Trek-sorozat színésze, George Takei is demokrata képviselőjelölt volt az 1970-es években.

A színész a Crime Stoppers of Houston’s The Balanced Voice podcasten jelentette be, hogy a jelenlegi kormányzó, Greg Abbott ellen szeretne indulni. McConaughey azóta indított egy YouTube-csatornát, melyet életfelfogását szeretné megosztani az érdeklődőkkel, azonban erős a gyanúnk, hogy amennyiben tényleg kormányzó szeretne lenni a színész, úgy politikai platformként fogja használni a csatornát.

6_4606b072-57bd-42ea-b3d4-f0939f465749-large16x9_gov_greggabbott.png

„Milyen szerepem lehet a vezetésben? Csak azért teszem fel ezt a kérdést, mert szeretnék tanítani és eszméket megosztani az emberekkel. Vajon mit tartogat számomra életem következő fejezete?” – mondta McConaughey.

A Mielőtt meghaltam és A törvény nevében díjnyertes színésze az utóbbi időben inkább a családjára és életrajzi könyve, a Greenlights publikálására fókuszált. Legutóbb az Úriemberekben láthattuk McConaughey-t. Könyvében többször megemlít politikai véleményvezéreket, azonban egyaránt megmondja a magáét az „illiberális baloldalnak” is.

6_201019_gma_mcconaughey1_hpmain_16x9_992.jpg

Szólj hozzá

érdekes politika könyv podcast star trek usa érdekesség texas clint eastwood ronald reagan arnold schwarzenegger george takei kormányzóválasztás oscar-díj úriemberek Youtube Matthew McConaughey a törvény nevében mielőtt meghaltam cineart greenlights cineartblog crime stoppers of houstons the balanced voice greg abbott