2021. már 26.

Már lehet nevezni az V. Hét Domb Filmfesztiválra!

írta: Virvas Dóra Dodo
Már lehet nevezni az V. Hét Domb Filmfesztiválra!

Elindult a nevezés az V. Hét Domb Filmfesztiválra, aminek a zsűrijében Török Ferencet, Pokornyi Liát ás Réz Andrást láthatjuk majd. Idén május végéi lehet pályamunkákat nevezni, a fesztivált pedig ez év szeptemberében, Komlón szeretnék megrendezni, ha újabb korlátozások erről másképp nem döntenek.

localization-film.jpg 

A nevezők, hasonlóan a korábbi évekhez, hét kategóriában nevezhetnek; dokumentumfilm, kisjátékfilm, animáció, ismeretterjesztő- és természetfilm, nagyjátékfilm, egyéb és diák kategóriában. Amatőrök és profik egyaránt jelentkezhetnek, 2020. január 1. után készült filmekkel május 31 éjfélig!

Az idei, V. Hét Domb Filmfesztiválon a felnőtt kategória zsűrije Török Ferenc filmrendező, Réz András filmesztéta, forgatókönyvíró és Pokorny Lia színművész lesz, a diákok munkáit Gyenes Zsolt egyetemi docens, médiaművész, Kis-Marics Tamás médiapedagógus és Odrobina Tamás pedagógus, zenész, fotóművész fogja értékelni, így a beérkező munkákat több szempontból is meg tudják majd vizsgálni.

large_5hdff2021-zsuri.jpg

Zsűri: Török Ferenc, Pokorny Lia, Réz András

 

Szóba került az is, hogy a fesztivált megelőző két hétben online is megtekinthetők lesznek a nevezett filmek közül a kategóriánkként kiválasztott tíz-tíz film, így a közönség is szavazhat, de erről egyelőre nem született döntés.

A Komlói Színház- és Hangversenyteremben megrendezendő fesztiválon a filmek mellett különböző előadásokon is részt vehetnek az érdeklődők. Szilágyi Andor rendező a mobiltelefonnal történő nagyjátékfilm-készítésről, Réz András a járvány mozikra gyakorolt hatásairól beszél majd, Szabó Gábor operatőr, Kollarik Tamás jogász és Halmy György dokumentumfilm-rendező pedig aktuális és fontos filmes információkról fog beszélni. A Total Art Egyesület pedig az animációs filmkészítés alapjaiba enged betekintést  az érdeklődők számára.

Szólj hozzá

blog érdekes ajánló hír érdekesség Réz András Hír Pokorny Lia Kollarik Tamás Szabó Gábor Török Ferenc Halmy György Szilágyi Andor cineart Odrobina Tamás Cineartblog cineartblog CineArt Hét Domb Fesztivál Gyenes Zsolt Kis Marics Tamás