2021. ápr 01.

Augusztusban lesz megtartva a Karlovy Vary filmfesztivál

írta: Virvas Dóra Dodo
Augusztusban lesz megtartva a Karlovy Vary filmfesztivál

Idén a járvány helyzet miatt az 55. Karlovy Vary filmfesztivált a hagyományos július eleji időpont helyett augusztus 20-28 között fogják megtartani, de 2022-től – ha a vírus is úgy akarja majd- visszatérnek az eredeti dátumokhoz.

2315663-bartoska_kviff.jpeg

Jirí Bartoska, a Karlovy Vary filmfesztivált elnöke

 

Sajnos a korona vírus immár másodszor zavarja meg a neves fesztivál mindennapjait, csak remélni tudja a rendezőbizottság és a fesztiválra látogatók, hogy az augusztusi dátum marad. A tavalyi évben a fesztivál- hasonlóan több fesztivál társához- online platformra költözött, amikor is az egész országban négy napig vetítették a versenyprogramban szereplő filmeket, majd az őszre tervezett mini fesztivált is fel kellett adniuk a szervezőknek.

A szervezők abban bíznak, hogy a tavalyi évhez hasonlóan nyárra enyhül a vírus helyzet és nem kell ismét online megtartani a szakma egyik legnevesebb fesztiválját.

„Bízunk abban, hogy az elkövetkező hónapokban olyan mértékűre emelkedik a lakosság beoltása koronavírus-elleni vakcinákkal, ami lehetővé teszi, hogy a fesztivál és a filmvetítések a lehető lebiztonságosabbak legyenek" - nyilatkozott Jirí Bartoska, a Karlovy Vary filmfesztivált elnöke.

 

kvif1_190629-221535_mda.jpg

Jirí Bartoska

 

Egy év múlva, ha a helyzet is engedi, szeretnének visszatérni az eredeti időpontokhoz, július 1. és 9. között tervezik megrendezni az 56. Karlovy Vary filmfesztivált.

Szólj hozzá

blog hír Hír Karlovy Vary cineart Cineartblog cineartblog CineArt 55.Karlovy Vary Jirí Bartoska