2021. ápr 05.

Megfilmesítik Stan Lee kínai szuperhősét is

írta: Csurilla Dániel
Megfilmesítik Stan Lee kínai szuperhősét is

woo-1617334580-928x523.jpeg

A hongkongi születésű John Woo jelentős és befolyásos akciórendező olyan filmekkel a háta mögött, mint A fegyverek istene, a Rés a pajzson, az Ál/Arc, vagy a Mission: Impossible II. Woo erősen stilizált, elrajzolt akciófilmjei világhíresek a rendező kézjegyévé vált lassítások, felreppenő fehér galambok és elborult robbanások okán, azonban a gun-fu („pisztolyos kung-fu”) műfajának atyja is egyben.

Woo a hatalmas bukásnak számító Ben Affleck-film, A felejtés bére után hat kínai tőkéből készült mozifilmet rendezett, és úgy tűnik, hogy egy ismételten nagyszabású projektre adja a fejét, ugyanis a Stan Lee és Sharad Devarajan által megalkotott Monkey King, avagy Majomkirály filmadaptációnak lesz a producere. Egyes értesülések szerint Woo fogja rendezi a szuperhősfilmet.

stan-lee-obit-dead-remembered.jpg

A Majomkirály képregény 2016-ban született, viszont publikálásra Stan Lee halálát követően került, és részben hagyatkozik a kínai folklórból vett Majomkirály legendakörére. A történet a new yorki archeológus Li Yong-ot követi, aki egy indiai ásatás által különleges képességekre tesz szert, és a mitikus Majomkirállyá válik.

A Majomkirály egy jelentős karaktere a 16. századi kínai irodalomnak a Journey to the West c. regény alapján, mely az egyik leggyakrabban adaptált írás az országban. Szinte minden éven érkezik Kínában egy film, mely a Majomkirály legendáját és a Journey to the West-et veszi alapul.

18616853_303.jpg

Woo korábban azt nyilatkozta, hogy mindig is szeretett volna készíteni egy Majonkirály-filmet, viszont gondjai akadtak azzal, hogy egy friss és eredeti ötletet filmesítsen meg, mielőtt publikálásra került Lee és Devarajan képregénye.

„Stan Lee egy fantasztikusan egyedi verziót alkotott, amit mindenképpen bele szeretnék építeni a film mitológiájába, amely Kínában és Indiában gyökerezik. Olyan filmet szeretnék készíteni, amit én magam is élvezek filmkészítőként, nagyszerű karaktereket, akciót és számos kalandot tartalmaz.” – mondta Woo egy nyilatkozatban.

Ezen a ponton bizonytalan, mikor kerül bemutatásra a Majomkirály, viszont minden bizalmunk benne van az akár nyugati ízlésnek is megfelelő filmben egy olyan jelentős és befolyásos rendező-producerrel a háta mögött, mint John Woo.

Szólj hozzá

kína érdekes hírek premier hír disney bemutató érdekesség friss jackie chan marvel nicolas cage pókember érdekességek szuperhős ben affleck john travolta tom cruise képregény adaptáció filmajánló arnold schwarzenegger adaptáció john woo robert downey jr kínai film mission impossible rés a pajzson stan lee bosszúállók benedict cumberbatch ál/arc majomkirály cineart cineartblog monkey king monkey master journey to the west jet lee a fegyverek istene majom király