2021. ápr 05.

Új magyar sorozattal rukkol elő az HBO

írta: Virvas Dóra Dodo
Új magyar sorozattal rukkol elő az HBO

Az HBO hazai sorozat sikerei a Terápia, a Társas játék és a méltán híres Aranyélet után most egy újabb nagy dobással készülnek, egy teljes mértékben hazai fejlesztésű sorozattal. Az 1985-ben játszódó sorozat Kádár kényszerbesúgójáról készül A besúgó címmel. 

2_5.jpg

A besúgó

A húszas éveiben járó Geri a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója lesz, ezért felköltözik Budapestre, majd frissen megkezdett kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat fiatal demokratikus ellenzékihez. A csapat tüntetéseket szervez amikkel a kommunista rendszer ellen akarnak fellépni. Geri összebarátkozik a csapat vezetőjével, Száva Zsolttal, aki már- már betegesen kutatja, ki figyelheti meg őt, persze mit sem sejt új barátjáról. Nem csoda, hiszen akik változást akartak, szervezkedni kezdtek, de tudatában voltak annak, hogy az állambiztonsági szervek mindent és mindenkit megfigyelnek, mindent tudni akarnak.

Geri öccse súlyosan beteg, az államtól kap betegségére gyógyszert, de ezért cserébe Gerinek ellenszolgáltatásként- természetesen nem önszántából- kémkednie kell az állambiztonságnak. Száva azonban sejti, hogy tégla van a csapatban, Geri pedig egyre veszélyesebb helyzetekbe kényszerül, hogy teljesítse feladatát. 

1_6.jpg

 ,,A Besúgó egy csapat fiatal felnőtté válásának és felemelkedésének története a nyolcvanas évek Magyarországán. Külön öröm számomra, hogy a fiatal színészgárda az én generációmból tevődik össze, hiszen mind nagyjából egyidősek vagyunk a rendszerváltással, és abban a pillanatban készíthetünk sorozatot a nyolcvanas évekről, amikor ez az időszak eléggé eltávolodik napjainktól, hogy történelemmé váljon. Izgalommal várom, hogyan fogadja majd a közönség a sorozatot, amely ugyanannyira szól az első bulikról, szerelmekről, mint fontos, életeket befolyásoló döntésekről, és közben egy izgalmas krimi is"-  mondta a sorozat író-rendezője, Szentgyörgyi Bálint.

3_7.jpg

A nyolc részes sorozatot jegyzi Szentgyörgyi Bálint, társrendezői Miklauzic Bence (Parkoló) és Mátyássy Áron (Aranyélet, Víkend) . A képi világért Szatmári Péter vezető operatőr (Kincsem, A Viszkis, Liza, a rókatündér) és Láng Imola a díszlettervező (Feleségem története, Testről és lélekről, Terápia) felel.

 A főbb szerepekben Váradi Gergely, Patkós Márton, Szász Júlia, Szőke Abigél és Thuróczy Szabolcs.

Szólj hozzá

blog érdekes ajánló érdekesség érdekességek HBO cineart Cineartblog cineartblog CineArt