2021. ápr 13.

A The Mandalorian főhőse, Din Djarin is felbukkanhat a Boba Fett sorozatban

írta: Arany Gergő
A The Mandalorian főhőse, Din Djarin is felbukkanhat a Boba Fett sorozatban

A Disney hatalmas sikernek örvendő sorozata, a 2019-ben debütált The Mandalorian vitathatatlan érdeme, hogy újra összekovácsolta a vegyes megítélésű új trilógia által felszabdalt rajonogóbázist. Amíg a Disney-féle Star Wars-filmek sokak számára jelentettek negatív változást, a The Mandalorian látszólag univerzális kedveltségnek örvend – a főhős Din Djarin és társa, a szeretnivaló kis Grogu egyszerű, de kalandos űrwesternje új lendületet adott a szériának, számos újdonsága ellenére mégis átjárja az egészet a jellegzetes és megszokott Star Wars-hangulat. A sorozat, bár teljesen különálló történetnek indult, számos ponton összekapcsolódott a Star Wars-filmekkel – leggyakrabban már ismert karakterek felbukkanása révén. Ezek közé tartozott a korábban viszonylag rövid szerepű, mégis közkedvelt fejvadász, Boba Fett is.

which-mandalorian-armor-quiz-tall.jpg

A The Mandalorian második évada előtt is számos rajongói elmélet született arról, hogyan élhette túl Boba a Jedi Visszatér eseményeit – sőt, maga George Lucas is készített egy rövid jelenetsort a fejvadász sikeres megmeneküléséről a Sarlaac gyomrából, ami végül azonban kikerült a filmből. A rajongók nagy örömére azonban Boba hivatalosan is visszatért a The Mandalorian egyik fontos karaktereként, az évadzáró végén pedig egy rövid kis ízelítőt is kaphattunk a fejvadász sorsának további alakulásáról.

Nemrég azonban az is kiderült, hogy Boba Fett saját sorozatába – ami a The Book of Boba Fett (Boba Fett könyve) címet kapta – visszatérhet a The Mandalorian főhőse, Din Djarin is.

A Disney egyelőre még nem erősítette meg a tényt, hogy Pedro Pascal a Fett-sorozatban is eljátszaná a szerepet – magáról a sorozat cselekményéről se tudni még semmit. Az utolsó információnk a fentebb is említett rövid jelenetből származik a Mandalorian végéről, amikoris Boba Fett társával, Fennec Shand-el visszatérnek a Tatooine bolygóra, hogy elfoglalják Jabba megüresedett trónját.

A kevés információ birtokában azt se tudni, mekkora szerepet kapna esetleg Din Djarin Boba történetében – a második évad eseményeit követően úgy tűnt, a két karakter útjai végérvényesen elválnak.

A Boba Fett-sorozat megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen. A főhőst ismét Temuera Morrison alakítja majd, aki nem csak a The Mandalorianban játszotta a fejvadász szerepét, de a Star Wars előzménytrilógia második részében, A Klónok támadásában is látható volt Boba Fett apja, Jango szerepében.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló starwars sorozat film star wars hír disney érdekesség friss heti érdekességek boba fett Hírek Hír cineart the mandalorian Cineartblog cineartblog CineArt boba fett könyve