2021. ápr 16.

Hugh Jackman és Laura Dern Oscar-jelölt rendezővel forgat

írta: Csurilla Dániel
Hugh Jackman és Laura Dern Oscar-jelölt rendezővel forgat

hughjackman-lauradern-combo.jpg

Florian Zeller, a hat Oscar-jelöléssel büszkélkedő The Father rendezője következő filmjében nem kisebb sztárokkal fog dolgozni, mint Hugh Jackman és Laura Dern, és ismét saját színdarabjának készíti adaptációját, mely a The Son címet viseli.

Az Anthony Hopkins és Olivia Colman főszereplésével készült The Father egy magható és tüzetes tanulmánya az időskori demenciának két mindenre elszánt alakítással, és Zeller rögtön első filmjével szert tett egy Legjobb Film és egy Legjobb Adaptált Forgatókönyv Oscar-jelölésre azonos című színdarabját megfilmesítve.

A The Son egy karrierista, new yorki apáról (Jackman) és feleségéről szól, akik mindent megtesznek, hogy a lehető legjobb körülmények között felneveljék újszülött gyereküket, azonban életük fenekestől felfordul, amikor a férfi volt felesége (Dern) bekopogtat az ajtajukon tinédzser fiukkal, Nicolas-sal, és közli az apával, hogy mostantól a fiú velük fog élni.

conversation-about-father_inside_1280x720.jpg

„Egy mélyen emberi történet a The Son, és úgy hiszem, hogy mindenki kapcsolódhat hozzá. Remélem, hogy a mozis közönség is kedélyesen fogadja ennek a családnak a történetét. Hugh és Laura született tehetségek, akik pazarul érzékeltetik az emberi jóságot, áldozathozatalt és érzékenységet, és velük karöltve hívjuk meg a nézőket egy feledhetetlen utazásra. A történet egy élénk, dobogó szívű New Yorkban játszódik, és maga a város is egy kiemelt karakter. A szándékunk az, hogy a film megtekintése után a közönség azonnal felhívja a családját és szeretteit, hogy elmondják nekik, mennyire szeretik őket.” – mondta a francia Zeller.

Úgy fest, Zeller legújabb filmadaptációjában sem kerüli el a sírás a nézőket, és mivel a forgatókönyvet a The Father-ben is vele együtt dolgozó Christopher Hampton-nal jegyzi, aki korábban olyan filmek szövegkönyvéért felelt, mint a Veszedelmes viszonyok és a Vágy és vezeklés, így könnyedén lehet, hogy a közönség felől igenis megérdemelt könnyek hullanak majd. A The Son Zeller legfrissebb színdarabja, melyet 2019-ben mutattak be Londonban.

the-son.png

Jackman legutóbb az HBO Emmy-díjas tévéfilmjében, a Romlott oktatásban volt látható, és legközelebb a Westworld kreátora, Lisa Joy romantikus sci-fijének, a Reminiscence-ben tekinthetjük meg az ausztrál színészt. Dern amellett, hogy szerepelt a Kisasszonyokban, tavaly a Házassági történetben nyújtott alakításáért végre megkapta az Oscar-díjat, míg legfrissebb projektje a Jurassic World: Világuralom lesz.

A The Son további színészeiről egyelőre nincs hír, viszont hamarosan újabb sztárok csatlakozhatnak Zeller második játékfilmjéhez, ami minden bizonnyal idén kezd forogni, hogy 2022-ben bemutatkozhasson.

Szólj hozzá

hírek hír érdekesség friss színdarab scarlett johansson érdekességek keira knightley emma watson steven spielberg filmajánló apaság anthony hopkins adaptáció laura dern melodráma saoirse ronan westworld oscar-díj kisasszonyok little women jonathan nolan tenet adam driver Christopher Nolan chris pratt Jeff Goldblum jurassic world oscar-jelölés florian zeller the son timothée chalamet cineart cineartblog marriage story romlott oktatás jurassic world világuralom lisa joy házasság történet the father