2021. ápr 26.

A Taxisofőr alkotói a kereszténységről készítenek sorozatot

írta: Csurilla Dániel
A Taxisofőr alkotói a kereszténységről készítenek sorozatot

martin-scorsese-paul-schrader-750x400.jpg

Martin Scorsese és a Taxisofőr és a Dühöngő bika forgatókönyvírója, Paul Schrader streaming szolgáltatóra készítenék új sorozatukat, mely egy presztízsdráma lenne a kereszténységről, és három évadot ölelne fel The Apostles and Apocrypha címen.

Scorsese olyan hitről szóló filmeket készített, mint az Aljas utcák, a Krisztus utolsó megkísértése és a Némaság, míg Schrader író-rendezőként a 2017-ben bemutatott A hitehagyott c. ökológiai drámát csinálta Ethan Hawke főszereplésével – melyért Legjobb Eredeti Forgatókönyv Oscar-jelölést kapott.

Nos, igen. Scorsese-vel készülünk valamire, ami egy három évet felölelő sorozat lesz a kereszténység eredetéről. Az apostolok feljegyzéseit és az Apokrif iratokat vesszük alapul. Az emberek ismerik az Új Testamentumot, de senki nem ismeri az Apokrif iratokat, így visszatérünk a történelem első századába, amikor még nem volt Új Testamentum, csak ezek a történetek, amik közül valami igaz volt, valami nem, valami pedig hamisítvány.” – nyilatkozta Schrader.

620ee3d962b61a756f5f3bf8c77f0cb78e-04-first-reformed_rsocial_w1200.jpg

Bár nagyon rizikós vállalkozásnak tűnik a 21. században a kereszténységről mesélni széles közönség számára egy streaming szolgáltatónál, Schrader és Scorsese legújabb projektje mégis felettébb izgalmas, ugyanis nemcsak szerzői pályájuk egyik ékessége lehet a széria, de bizonyosságként is szolgálhat az említett filmkészítők két legnagyobb szereleme, a mozi és a kereszténység előtt.

Legközelebb Paul Schrader az Oscar Isaac és Willem Dafoe főszereplésével készült The Card Counter c. filmdrámájával mutatkozik be, míg Martin Scorsese az Elfojtott virágok c. eposzával, aminek Leonardo DiCaprio és Robert De Niro a főszereplői.

Szólj hozzá

érdekes hírek hír vallás egyház jézus apokalipszis krisztus érdekesség biblia friss kereszténység marvel érdekességek ethan hawke matt damon apokrif keresztapa al pacino robert de niro harvey keitel martin scorsese leonardo dicaprio jézus krisztus jack nicholson hitehagyott taxisofőr avengers paul schrader willem dafoe sorozatajánló viharsziget bosszúállók oscar-díj oscar isaac dühöngő bika krisztus utolsó megkísértése cineart cineartblog apokrif iratok