2021. ápr 28.

Cate Blanchett újabb presztízsfilmben szerepel

írta: Siktár Vivi
Cate Blanchett újabb presztízsfilmben szerepel

A hálószobában és az Apró titkok rendezőjével, Todd Field-del forgat kosztümös filmdrámát a kétszeresen Oscar-díjas Cate Blanchett. A projekt a TAR munkacímet viseli, mely a rendező első filmje lesz egy 15 éven át tartó szünet után.

 2_todd-field-cate-blanchett-tar.jpg

Bár a TAR történetéről eddig nem szivárogtak ki információk, annyi mégis bizonyos, hogy a forgatókönyvet a három Oscar-jelöléssel büszkélkedő Field írja, és Blanchett részvételével egy igazi Oscar-csali lehet a rejtélyes produkció, amely a híresztelések szerint Berlinben játszódik. A Focus Features gyártásában a forgatás szeptemberben kezdődik, közvetlen azután, hogy Blanchett befejezi az Eli Roth által rendezett Borderlands munkálatait.

Field 2006-ban rendezte Kate Winslet és Patrick Wilson főszereplésével az Apró titkokat, ami az amerikai kertvárosi élet mélyreható, karakterközpontú tanulmánya, és a rendezőnek Legjobb Adaptált Forgatókönyv Oscar-jelölést eredményezett, míg a 2001-ben bemutatott A hálószobában annak idején a Legjobb Film és ugyancsak a Legjobb Adaptált Forgatókönyv mezőnyében versenyzett, bár szobrocskát nem kapott.

 2_3pwewirbzgahleagmbp1jcjy6rm.jpg

Korábban Daniel Craig főszereplésével készítette volna Todd Field a The Creed of Violence című western-thrillert, azonban a Netflix ajánlatára a James Bond-ot alakító színész nem tudott nemet mondani, és sanszos, hogy a produkcióban lévő film örökre elveszett a Tőrbe ejtve folytatásfilmek miatt.

Blanchett a Borderlands mellet a Guillermo del Toro rendezésében készülő Nighmare Alley-ben lesz látható, illetve az Adam McKay-féle Don’t Look Up sztárparádéját erősítheti. Legutóbb a színésznő a Mrs. America című sorozatban alakította a főszerepet, melyért Golden Globe- és Emmy-jelöléseket is kapott.

2_cate-blanchett-1.jpg

Szólj hozzá

film oscar hír guillermo del toro emmy cate blanchett daniel craig kate winslet eli roth netflix golden globe kosztümös apró titkok adam mckay patrick wilson todd field borderlands the creed of violence focus features cineart cineartblog tőrbe ejtve nightmare alley kosztümös dráma a hálószobában TAR