2019. aug 10.

A várva várt Vita és Virgina már a mozikban!

írta: Horváth Simon Eszter
A várva várt Vita és Virgina már a mozikban!

 Már megtekinthető a mozikban Virginia Woolf szerelmi történetéről szóló film, a Vita és Virginia. Chanya Button rendező (Burn, burn, burn) filmjét hatalmas várakozás övezte. Az alkotás a rendezőnő második nagyjátékfilmje.

vita-and-virginia-gemma-arterton-elizabeth-debicki-768x539-c-default.jpg

A Vita és Virginia- Szerelmünk története című film, Virginia Woolf, Orlando című könyvén, illetve Eileen Atkins azonos című színművén alapul. A történet az írónő Virginia Woolf és Vita Sackville-West költőnő szerelmét öleli fel. Virginia szerepében eredetileg Eva Green jétszott volna, azonban a színésznő visszamondta a munkát, így az úttörő írónő szerepében Elizabeth Debicki tündököl. Vita Sackville-West szerepében pedig Gemma Artertont láthatjuk. További szerepekben feltűnik még Isabella Rossellini, Peter Ferdinando, Rupert Penry-Jones, Emerald Fennell és Gethin Anthony. 

elizabeth_debicki_and_virginia_woolf_split-getty-h_2017.jpg

A filmet még két éve, 2017-ben forgatták, azóta várjuk, hogy láthassuk ezt a megkapó alkotást. A mozikban már megtekinthető a film, íme az előzetes:

 

Képek forrása: lwlies.com hollywoodreporter.com Videó forrása: youtube.com

 

Szólj hozzá

blog ajánló előzetes film premier mozi irodalom trailer feminizmus érdekesség friss filmajánló Hír Gemma Arterton Virginia Woolf heti filmajánló cineart Cineartblog Elizabeth Deibicki