2019. aug 21.

Tim Rothé a Szarajevó Szíve életműdíj!

írta: andrasrozsa
Tim Rothé a Szarajevó Szíve életműdíj!

4125.jpg

A Szarajevói Filmfesztiválon adták át a Szarajevó Szíve életműdíjat a színésznek, kit a filmművészethez való kivételes hozzájárulásáért díjaztak.
A brit színész 1982-ben mutatkozott be a filmvilágban a Made in Britain című tévéfilmben. Ezt követően több kisebb nagyobb szerepet is kapott filmekben és sorozatokban egyaránt. A nagy áttörést és a világhírnevet számára a rendezőzseni, Quentin Tarantino két mozija hozta el, a Ponyvaregény és a Kutyaszorítóban melyekben egyaránt fontos szerepeket kapott.

mv5bntc5otmyntutm2y2ms00otixltllzgitn2y1yza3ywe3n2u0xkeyxkfqcgdeqxvynjuxmjc1otm_v1_sx1777_cr0_0_1777_753_al.jpg


A Rob Roy című film Oscar és Golden Globe jelölést hozott el neki a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, valamint ugyanezért a filmért és ugyanebben a kategóriában elnyerte a BAFTA-díjat 1996-ban.Rendezőkén is kipróbálta magát, első filmjével, a Hadszíntérrel 1999-ben elnyerte a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Panoráma-díját, valamint megkapta az Európai Filmdíjat is Az év felfedezettje kategóriában ugyanebben az évben.

m5t3w59hhfpfxrwzocqr.jpg


A közelmúltban olyan filmekben láthattuk viszont, mint az Aljas nyolcas, vagy a kétes sikerű 2008-as A hihetetlen Hulk vagy a 2012 Ébredés. Leghíresebb szerepei közé tartozik még a Hazudj, ha tudsz című bűnügyi sorozat főszerepe, melyben egy olyan karaktert alakít aki a testbeszéd és a mimika által jön rá arra, mikor hazudnak neki, segítve ezzel a bűncselekményekben történő nyomozást.

Szólj hozzá

hírek ajánló sorozat film mozi hír érdekesség friss heti tim roth szarajevo Hírek Hír cineart Cineartblog