2019. sze 03.

Velencében életmű díjat kapott Julie Andrews

írta: bacsikinga
Velencében életmű díjat kapott Julie Andrews

Hétfő este vehette át életműdíját Julie Andrews a Velencei Filmfesztiválon. Úgy örült neki, hogy felemelte és megcsókolta az oroszlán szobrocskát.

filmfestival-venice-julie-andrews.jpg

Szerényen megjegyezte, mennyire csodálkozik, hogyan érhette akkora szerencse, hogy ennyi fantasztikus szerepet játszhatott el.

Pedig hát valljuk be az 1935-ben született Julie Andrews fogalom. Sok-sok film és színházi szerep áll mögötte. Már 12 éves korától komolyabban játszott színházakban, hamar eljutott a londoni West Endre is. Aztán egymást követő években főszerepeket kapott a Mary Poppinsban és A muzsika hangjában. Azóta sok-sok gyerek tőle tanulta meg, hogy a gyógyszer könnyebben megy le egy kanálka cukorral és a Dó Ré Mi-t a Fá Szó Lá Ti követi. A Mary Poppinsért el is nyerte az Oscar-díjat 1965-ben.

A 90-es évekbeli hosszabb kihagyás után a 2000-es években láthattuk őt a filmvásznon a Neveletlen hercegnő első és második részében, valamint ő adta a Királynő angol hangját a Shrek 2-ben. Így ma sokan ezek miatt a szerepei miatt ismerik őt. Egy ilyen hosszú és teljes karrier után megérdemelten nyerte el az aranyoroszlánt Velencében.

Szólj hozzá

hírek mozi hír friss filmajánló Velence Julie Andrews cineart Cineartblog