2019. sze 24.

Oscar-jelölt lehet a Bosszúállók: Végjáték?

írta: bacsikinga
Oscar-jelölt lehet a Bosszúállók: Végjáték?

A Disney elkezdte több film kampányát az Oscar-jelölésért.

A 92. Oscar gála 2020. február 9-én várható. A Walt Disney Studios a következő filmjeivel szeretne pár díjat bezsebelni: Aladdin, Toy Story 4, Az oroszlánkirály, a novemberben mozikba kerülő Jégvarázs folytatás és a Bosszúállók: Végjáték. A rajzfilmek természetesen a legjobb animációsfilm díjáért küzdenek, esetleg a legjobb betétdalért. Az Aladdint esetleg jelölhetik még jelmez és smink kategóriában is. A Bosszúállók film pedig abszolút esélyes több technikai díjra, mint a látvány, az effekt, a smink és a vágás. Emellett pedig gyanúsan szeretnék a Disney-nél, a Fekete párduchoz hasonlóan a legjobb film címre is jelöltetni.

bosszua.jpg

Ha jelölik is, nehezen hihető, hogy nyerne. Ettől függetlenül maga a jelölés is olyan elismerés lenne, amit őszintén szólva megérdemel a film. Ritkán láthatunk ilyen okos és szép lezárást egy filmsorozatnál, pláne hogy 10 évet összegzett és búcsúztatott. Emellett persze óriási bevételt is produkált (2,796 milliárd dollár), és ez a Titanic és az Avatar esetében is bejött már díjeső tekintetében, még ha utóbbi nem is nyerte el a legjobb fim címét.

Képregényfilmek közül nagy vetélytársa lehet Todd Phillips Joker-e, amit egyedi hangvételének hála Arany Oroszlánnal díjaztak a Velencei Filmfesztiválon. A többi filmről nem is beszélve.

Szólj hozzá

blog hírek ajánló film mozi hír disney érdekesség friss heti marvel bosszúállók Oscar thanos cineart Cineartblog