2019. okt 25.

Vágóasztalon Enyedi Ildikó új filmje

írta: bacsikinga
Vágóasztalon Enyedi Ildikó új filmje

A Testről és lélekről és Az én XX. századom rendezője, Enyedi Ildikó befejezte legújabb filmjének a forgatását. A Füst Milán regényéből, A feleségem történetéből készülő filmben a francia Léa Seydoux és holland Gijs Naber lesznek a főszereplők. Az 57 napos forgatás immáron befejeződött, vágóasztalon A feleségem története.

storr.jpg

Férfiak és nők örök ellentéte. A holland Störr kapitány féltékeny a feleségével kapcsolatban. A szerelemféltés minden stációját végignézhetjük a történetben.Gyanakvás és szerelem egy hajóskapitány szemszögéből. Füst Milán regénye Európa szerte ismert lett, több nyelvre lefordították és még irodalmi Nobel-díjra is jelölték. Ebből a regényből készít most Enyedi Ildikó filmet.

Áprilisban kezdtek forgatni Hamburgban, azokat a jeleneteket 11 nap alatt fejezték be. Nyáron 37 napot forgattak Budapesten és Fóton. Az ősz folyamán pedig Máltán dolgoztak 9 napon át a filmkészítők. A tervek szerint 2020. őszén mozikba kerülő film forgatásáról így nyilatkozott Enyedi Ildikó:

„Nagy élmény volt látni, ahogy a komoly nemzetközi produkciókban edződött magyar stáb kétszer is, a forgatás elején és végén, Hamburgban és Máltán, néhány hét alatt bevonta, fellelkesítette és a csapat részévé forrasztotta a német, olasz, máltai munkatársakat. Feszültségek és súrlódások helyett szép emberi találkozások és harmonikus, vidám munka volt ennek az eredménye. Ehhez kellett a mi szakembereink erős, tiszteletet kiváltó szakmai színvonala mellett az emberileg nagyvonalú, érett, az újra, másra, idegenre nyitott szemléletük is. Jó volt együtt dolgozni”

Szólj hozzá

blog hírek ajánló film mozi hír érdekesség friss heti filmajánló Hírek Hír Füst Milán Léa Seydoux Enyedi Ildikó Testről és lélekről Feleségem története heti filmajánló cineart Cineartblog