2019. nov 11.

Szünet lesz az új Star Wars filmek között

írta: bacsikinga
Szünet lesz az új Star Wars filmek között

Amióta az első űrhajók felbukkantak az Új remény nyitójelenetében, a Star Wars fogalom a mozi világában. A látványos képek kombinálva John Williams mesteri zenéjével remekbe szabottak és az azóta eltelt évek folyamán igazán erős rajongói közösség alakult ki körülötte. A folytatás-trilógia kezdetekkor úgy tervezték, évente jönnek majd ki az újabb és újabb epizódok. Ám most úgy tűnik, hogy a Csillagok háborúja kilencedik része, a Skywalker-kora lesz jó ideig az utolsó mozifilm, amit ebből a világból láthatunk.

c_v6yltumae4njk.jpg

Bob Iger, a Disney vezetője jelentette be a napokban, hogy lesz némi hiátus a franchise filmjei között. Azért nem kell kétségbeesni, hiszen a galaktikus kalandok továbbra is biztosítva lesznek a The Mandalorian, a Cassian Andor és az Obi-Wan Kenobi szériák által. Mellettük több, egyelőre rejtélyes sorozatok is fejlesztés alatt állnak.

A dolognak voltak előjelei, hiszen először a Trónok harca alkotópárosa, a David Benioff és D.B. Weiss által előkészített trilógia törlődött. Majd Rian Johnson szintén háromrészes szerelemprojektjét hagyták félbe, gyaníthatóan kreatív nézeteltérések miatt. Ezután nem meglepő a bejelentett szünet. Ami talán nem is baj, hiszen így több idejük jut kidolgozni minőségi tartalmakat. Szemben azzal, mint amikor azon izgulnak, hogy sikerült-e legyártani a futószalagon az idei produkciót. Bizonyos szempontból ennek esett áldozatául a Han Solo film is, ami bár nem lett annyira rossz, egy kis idő nem ártott volna még neki.

Szólj hozzá

blog ajánló film mozi hír disney érdekesség friss heti Star Wars cineart Cineartblog skywalker kora