2019. nov 25.

Magyar Emmy-díjért szoríthatunk fél évszázad óta először

írta: Horváth Simon Eszter
Magyar Emmy-díjért szoríthatunk fél évszázad óta először

"A két magyar jelölés a Nemzetközi Emmy-díjra az egész magyar filmiparnak szól" - nyilatkozta a Nemzetközi Emmy-díj gálaestjére New Yorkba érkezett Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A Nemzetközi Emmy-díjra az idén, és a díj történelmében először, a legjobb színésznő kategóriában Gera Marinát, a Szász Attila rendezte Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért, a legjobb tévéfilm-minisorozat kategóriában pedig a Trezor című tévéfilmet jelölték, amelyet Bergendy Péter rendezett. A művek forgatókönyvét Köbli Norbert írta, a produceri munkákat pedig Lajos Tamás jegyzi a filmeknél. 

Hatalmas és nagyszerű hír ez. Ráadásul a mai napon kötelező a leginkább ezt megemlíteni, november 25-én, amikor is a Szovjetunióba hurcolt áldozatok emléknapja van. A Trezor című minisorozat is ezt a tragédiát dolgozza fel.

kultura_nemzetkozi-emmy-dijra-jeloltek-gera-0_nagy.jpg

A Nemzetközi Emmy-díj 47 éves történetében tehát ez az első alkalom, hogy magyar filmet és magyar színésznőt jelöltek, melyeket felsorolunk még egyszer, mert akkora öröm:

Trezor (legjobb TV film/minisorozat)

Örök tél / Eternal Winter (legjobb női főszeplő: Gera Marina)

A Nemzetközi Emmy-díjátadóra New Yorkban, november 25-én este 8 órakor (magyar idő szerint november 26-án hajnali 2-kor) kerül sor.

A Mediaklikk.hu-n megtekinthetőek a filmek még pár napig:

https://mediaklikk.hu/video/trezor/

https://mediaklikk.hu/video/orok-tel/…

Szólj hozzá

blog hírek ajánló előzetes sorozat film premier mozi trailer hír érdekesség friss heti filmajánló magyar film Hírek Hír emmy-díj gera marina örök tél szász attila heti filmajánló cineart Cineartblog