2019. dec 17.

Támad a Piszkos tizenkettő remake

írta: bacsikinga
Támad a Piszkos tizenkettő remake

A Warner Bros felkérte David Ayer-t (Suicide Squad, Harag), hogy íróként és rendezőként készítse el a Piszkos tizenkettő kortárs remake-jét.

Az 1967-es eredeti háborús filmet Robert Aldrich rendezte E. M. Nathanson regényéből inspirálódva. A Piszkos tizenkettő egy háborús elítéltekből álló csapatot követ, akik a normandiai partraszállás előtt egy titkos, öngyilkos küldetés keretében német tiszteket iktassanak ki egy kastélyban, ezzel megakadályozva a náci csapatok előretörését. A túlélők kegyelmet kapnak.

piszkostizenketto.jpg

Ha eltekintünk a dologtól, hogy szükségünk van-e egy mai napig kiváló és abszolút élvezetes film feldolgozására, akkor talán nem lesz gond Ayer kezében. Azt nem mondom, hogy a Suicide Squad a világ legjobb filmje, bár ott már eljátszhatott a bűnözők jó célra való felhasználásával, de a Harag című (RTL reklámot idézve) tankos "romantikus" mozija egy igazán szépen összerakott második világháborús film lett. Úgyhogy van némi remény, még ha önmagában feleslegesnek is tűnik. A Warner Brosnak egyébként nem ez az egyetlen remake-projektje. A másik nagy dobás Me Gibson Vad bandája lesz, ami egy 1969-es western feldolgozása lesz.

Ti mit szóltok a mostanában jellemző remake-dömpinghez?

Szólj hozzá

hírek film mozi hír érdekesség friss heti tizenkettő Hír Háború Remake Piszkos tizenkettő cineart Cineartblog Piszkos