2020. jan 12.

Az IndieWire szerint esélyes az Oscarra az Akik maradtak!

írta: bacsikinga
Az IndieWire szerint esélyes az Oscarra az Akik maradtak!

Az IndieWire elkészítette a 2020-as Oscar-díjátadóra vonatkozó jóslatát és Tóth Barnabás Akik maradtak című történelmi drámájának jó esélyeket adtak.

akikmaradtak.jpg

Fokozatosan jönnek a hírek az idei Oscarról. Csütörtök óta tudjuk, hogy az idei gálának, a tavalyi évhez hasonlóan nem lesz házigazdája. A végső jelöltek listájáig azonban még pár napot várnunk kell, egészen pontosan január 13-áig. A díjszezon eddigi nyertesei alapján, azonban gyaníthatóak kik lesznek ott a jelöltek között.

A legjobb film díjáért folyó versenyben ott van a Joker (9 kategóriában indították), a Volt egyszer egy... Hollywood (12 kategóriában indították); Az ír; a Házassági történet; az 1917; a Jojo Rabbit vagy akár a Kisasszonyok is.

A legjobb női főszereplő díjáért Scarlett Johansson (Házassági történet); Renée Zellweger (Judy); Charlize Theron (Botrány); Cynthia Errivo (Harriet); Awkwafina (The Farewell) küzdhetnek meg. A legjobb férfi főszereplő díjánál nehéz döntése lesz az Oscar-atyáknak, a lehetséges jelöltek között ott van: Joaquin Phoenix (Joker); Adam Driver (Házassági történet); Leonardo DiCaprio (Volt egyszer egy... Hollywood); Antonio Banderas (“Fájdalom és dicsőség”); Christian Bale (“Az aszfalt királyai”). Szerkesztői megjegyzésként hozzáteszem, hogy nem szabad elfeledkezni Taron Egerton remek Elton John alakításáról sem a Rocketmanben.

És most jöjjön a lényeg számunkra. A legjobb idegennyelvű film díjáért az IndieWire munkatársai szerint az Akik maradtak; a dél-koreai Élősködők; a francia Nyomorultak; a szenegáli Atlantiak és Pedro Almodovar Fájdalom és dicsőség című filmje mérkőzhetnek majd meg.

A tényleges jelöltek listáját január 13-tól teszik közzé.

Szólj hozzá

hírek ajánló film premier mozi oscar hír érdekesség friss heti filmajánló Hírek Hír cineart Cineartblog akik maradtak indiewire