2020. jan 16.

Sex Education - 1. évad

írta: andrasrozsa
Sex Education - 1. évad

mv5bm2zlnzy0ytatymm3oc00ymy0lwjknditogflngmyzdm4mzy5xkeyxkfqcgdeqxvyodq4ntmwmjq_v1.jpg

Január 17-én érkezik a Netflixre a Sex Education második évada, melynek első szezonja kellemes meglepetés volt a streaming szolgáltató által a fogyasztókra zúdított saját gyártású sorozatok között.

A sorozatfüggők és kritikusok által is elismert sorozat azért is volt nagy meglepetés, hiszen rengetegszer dolgozták már fel a fiatalok szexualis életének témáját, viszont a Sex Education - ami a magyar nyelvű Netflixen "Underground Szexoktatás címmel található meg - tudott újat mutatni. Nem érezzük magunkat kényelmetlenül a részek nézése közben, rengeteg fontos kérdést boncolgat, mindezt úgy, hogy egy 16 éves középiskolai "szexterapeuta" páciensein keresztül kalauzol bennünket a tinik intim problémáinak világán át. Bár a nyitójelenet egy Amerikai pite szintű komédiára hajaz, később aztán olyan komoly témák is felkerülnek a boncasztalra mint például az abortusz, vagy a melegek megítélése egy középiskolai társadalomban.

mv5bytvimzyzmzqtmjczoc00ztvhlwi3yzatn2mzmtmwn2q3mte4xkeyxkfqcgdeqxvynjyyndmwoq_v1.jpg

Főszereplőnk, Otis Milburn(Asa Butterfield, aki mellesleg 22 éves) édesanyja szexterapeuta, aki akaratán kívűl is minden nap elemzi fia viselkedését, valamint kellemetlen kérdésekkel bombázza a 16 éves fiút, melyek a szexuális életére vannak kiélezve. Otis mindennapjai tehát nem úgy telnek, mint kortársainak, hiszen Mrs. Milburn (Gillian Anderson) viselkedése nagyban befolyásolja fia szexuális életét. A középsuliban a főhősön kívül mindenki szexel, a csapból is ez a téma folyik, és ez is eléggé megviseli őt, de szerencsére ott van neki legjobb barátja,  Eric (Ncuti Gatwa), aki történetesen homoszexuális. Bár próbál helytállni a mindennapokban, őt is folyamatosan éri a savazás, viszont úgy tűnik, őt nem lehet megtörni. Ahogy haladunk előre a sorozatban, Otis szexterapeutának áll - az aki nem tudja, tanítja elven-  a középsulijában, az iskola bajkeverőjének Maevenek (Emma Mackey) unszolására, kivel egyenlő arányban osztoznak meg a terápia bevételén. Később persze az ő kapcsolatuk is bonyodalmakba ütközik, viszont azok számára akik még nem látták az évadot, nem szeretném lelőni a dolgokat. 

mv5bztnhmmriy2etzmezns00n2m4lwe3nwitodbmode1ogzizdfkxkeyxkfqcgdeqxvynjyyndmwoq_v1.jpg

A Sex Education 2019 egyik legjobb sorozata, egy korhű ábrázolása a tinédzserek szexuális életének, ahol a kérdést nem tabuként kezelik, ahol nagyon könnyű a szereplők problémáival azonosulni, mind az intim világban, mind a társadalomban. Van benne szerelem, barátság, nevetés, sírás, némi fekete, apa-fia rivalizálás, humor és rengeteg jó ötlet, hogyan is lehetne lecserélni az idejétmúlt szexuális felvilágosítást olyan módszerekre, melyek egyik fél számára sem kellemetlenek. 

A sorozat második évada január 17-én kerül ki a Netflixre, melyhez itt egy kedvcsináló:

 

 

 

 

Szólj hozzá

blog ajánló előzetes sorozat premier mozi youtube szex trailer hír disney heti marvel netflix csettintés thanos cineart Cineartblog sex education otis milburn szexoktatás