2020. jan 30.

Oscat-díjat kapott Joaquin Phoenix

írta: knerliviki
Oscat-díjat kapott Joaquin Phoenix

A legjobb színésznek járó Oscat-díjakat a Joker című film főszereplője, Joaquin Phoenix - akit a szervezet már korábban a 2019-es év emberének választott – és a Harriet című dráma főszereplőnője, Cynthia Erivo brit színész-énekesnő vehették át – akik egyébként mindketten vegán életmódot folytatnak – olvasható a PETA honlapján.

nevtelen_terv.png

A PETA állatvédő szervezet kiosztotta díjait a filmes szakma nagyjai között. A szervezet az Oscat-díjjal azokat a színészeket és alkotásokat jutalmazza, akik aktívan kifejezik és képviselik az állatok jogait és ezzel a magatartásukkal példaként szolgálnak.

A legjobb film díját a PETA szerint, Az oroszlánkirály érdemelte ki, amiért készítői CGI-technológiát alkalmaztak és használtak élő állatokat a forgatásokon.

maxresdefault_11.jpg

Az Oscat-díjat nyert filmalkotások között van továbbá Tim Burton alkotása, a Dumbó, valamint a Jetikölyök című animációs film, az Elton John életét feldolgozó Rocketman és a Macskák is, illetve a szervezet díjjal jutalmazta Michael Keatont (Dumbo) és Tom Hankst (Egy kivételes barát).

 

A PETA Oscat-díjai azt mutatják, hogy egyetlen jóérzésű filmkészítő sem gondol arra, hogy szórakoztatásra kényszerítsen vadállatokat és hogy a közönség is állatbarát üzenetekre vágyik

– nyilatkozta Lisa Lange, az állatvédelmi szervezet alelnöke.

Továbbá kiemelte, hogy a PETA reményei szerint 2020-ban még több állatbarát megnyilvánulással találkozhatnak majd a mozinézők.

Szólj hozzá

blog film színész hír disney animáció díj állatvédelem oroszlánkirály 2020 peta tim burton joaquin phoenix tom hanks dumbo 2019 Hír CGI rocketman Joker díjat cineart Cynthia Erivo Cineartblog oscatdíj oscat-díj