2020. okt 07.

Sherlock Holmes Moziverzum a láthatáron?

írta: Szalai Szimi
Sherlock Holmes Moziverzum a láthatáron?

Robert Downey Jr. nagy álma

A nap, amikor a várva várt Downey-féle Sherlock Holmes filmsorozat harmadik része bemutatásra kerülhet egyre közelebbinek látszik. Tíz év telt el az első film óta, azonban a második rész által sugallt folytatás még mindig várat magára.

Mivel Downey Vasember szerepe lefoglalta szinte minden szabad idejét az elmúlt években, ezért még nem volt lehetőség trilógiává bővíteni a sokak által kedvelt Sherlock Holmes filmeket.

cebbe568890ee1df6faee817a1c2c095.jpg

Most viszont arról nyilatkozott a Downey pár, hogy egy Marvelhez hasonló moziverzumot szeretnének kiépíteni a Sherlock világból. Elsőre nagy falatnak hangzik, ami az is, hiszen a Marvel sem egy nap alatt építette fel azt az univerzumot, ahol most jár. Hosszú évek tervezgetése áll mögötte és egy olyan csapat, amely megfontoltan kapcsolta össze a szálakat. Vajon sikerülhet egy ilyet behúznia nekik is?

Robert felesége, Susan Downey szerint van rá lehetőségük, hogy sokkal többet kihozzanak a híres detektív világából, mint egy szimpla harmadik rész. Elmondásuk szerint az csak a kezdete lehetne egy nagyobb volumenű projektnek.  

Jó hír továbbá, hogy nem csak Robert Downey Jr, de a hőn szeretett Jude Law is visszatér Watson szerepében. Ezen felül számítani lehet Rachel McAdams felbukkanására is Irene Adlerként. Jó eséllyel láthatjuk még Sherlock ősellenségét és nagy riválisát Jared Harrist Moriartyként, valamint a fortélyos Madame Simza karaktere is feltűnhet Noomi Rapace megszemélyesítésében.

Ugyan az új rész forgatókönyve titkos, de már találgatások szólnak arról, hogy a történet évekkel később a Vadnyugaton fog folytatódni. Oscar Isaac neve is felreppent, mint potenciális ellenfél Holmes számára. Ez egy elég nagy váltás és ugrás lenne a második részhez képest, de mindenképpen izgalmas lehet.

Azonban a Sherlock Holmes 3. rendezője már nem a megszokott Guy Ritchie lesz, hanem a Rocketman rendezője, Dexter Fletcher. Egyelőre a film várható bemutatója 2021. december 22.

Szólj hozzá

hírek hír marvel guy ritchie jude law robert downey jr sherlock holmes rachel mcadams sir arthur conan doyle moriarty john watson Hírek dexter fletcher sherlock holmes 3 irene adler susan downey sherlock holmes moziverzum sherlock holmes multiverzum