2020. okt 09.

George R.R. Martin újból elégedetlen a Trónok harcával

írta: Jászberényi Lili
George R.R. Martin újból elégedetlen a Trónok harcával

George R.R. Martin egyre több mindennel elégedetlen a Trónok harca sorozattal kapcsolatban. 

Bár eddig úgy tudtuk, hogy az első pár évad, szinte teljesen leképezi a könyv tartalmát, az író mégis elégdetlenkedik. Most a Daenerys esküvőjelenetére panaszkodott, miszerint az első szexuális együttléte a dothrakiak vezetőjével nem kellett volna, hogy erőszakkal történjen. A könyvben ugyanis ez a jelenet egyáltalán nem ilyen. Ott az első együttlétük, az író szavaival élve, konszenzusra alapuló csábításként van leírva.

Az esküvőjelenetnek miért kellett a konszenzusra alapuló csábítás helyett Emilia Clarke megerőszakolásáról szólnia? Sosem beszéltük át ezt a döntést. Szerintem ettől csak rosszabb lett az a rész, jobb nem.

30132101_72e1ff458cce4b790d1af8855717e559_wm.jpg

David Benioff és D.B. Weis a döntésüket egyszerű magyarázattal indokolták. Szerintük, az, hogy az első alkalom egy csábítás legyen, egy olyan lány részéről, aki egyébként fél a férfitól, akihez önakaratán kívül adták hozzá, az nem működhet egy sorozatban, főleg úgy, hogy a többi együttlét már a könyv szerint is erőszakos. Valamint állításuk szerint a színészek is egyetértettek velük, beleértve Emilia Clarke színésznőt is.

Bár így ezeket hallva és olvasva, itt a sorozat készítőinek adhatunk igazat, viszont George R.R. Martin helyében én is bosszús lennék, ha eltérnének az általam megalkotott történettől, főleg, ha az olyan irányt vesz ami teljesen más végkifejletet hordoz magában. Azonban utólag már fölöslegesnek érzem az ezeken való rágódásokat.

Szólj hozzá

hírek sorozat film hír érdekesség Trónok harca Emilia Clarke Jason Momoa Game of thrones GOT David Benioff Daenerys cineart Cineartblog Khal Drogo Gorge R.R. Martin D.B. Weis