2020. okt 09.

A veterán újra alkot

írta: Siktár Vivi
A veterán újra alkot

Korántsem mondható, hogy a pandémia okozta hanyatlásból ocsúdni kezdett a filmipar, ám nem mindenkit állít meg holmi világjárvány. Az élő legendának, Clint Eastwoodnak ez meg sem kottyan, sőt. Olyannyira, hogy a 90 éves színész-rendező a Deadline forrásai szerint már következő filmjén, a Cry Macho-n dolgozik.

clint-eastwood-civilben.jpg

Richard Nash 1975-ös regényét veszik alapul, a forgatókönyvért Nick Shenk felelne. Érdekesség, hogy már 2 alkalommal is próbálták megfilmesíteni: első ízben Roy Schneider 1991-ben, másodszor pedig Arnold Schwarzenegger szánta volna visszatérésének a színészetbe, miután leköszönt Kalifornia éléről.

Nem csupán rendezője, de főszereplője is lesz Eastwood a filmnek, amiben egy ex-rodeósztárt fog alakítani, akit volt főnöke arra kér, hogy annak fiát hozza vissza alkoholista anyjától. A már lótenyésztőként ténykedő férfi eleget tesz ennek, de a Mexikóból Texasba tartó páros nem várt nehézségekbe ütközik útja során, s egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Mindeközben a férfi megtanítja a fiúnak, hogy mit tesz jó embernek lenni.

Ismerve Mr. Eastwood munkamorálját, a forgatás ideje sem fog hosszú hónapokig húzódni, belsős források szerint a film már jövő télen megörvendeztetheti a közönséget. Bár a Warnes Bros. égisze alatt készülő filmre még hivatalosan nem bólintottak rá a fejesek, Eastwood már forgatási helyszíneket keres, és miért is utasítanák vissza azt a mozit, ami ilyen biztos kezekbe került?

Szólj hozzá

film Clint Eastwood Warner Brothers cineart Cineartblog Cry Macho Nick Shenk