2020. okt 11.

Az autós mozik napi egy vetítése is elég az Oscarnak

írta: Siktár Vivi
Az autós mozik napi egy vetítése is elég az Oscarnak

A 2021. április 23-án megrendezendő 93. Oscar-gálára az Akadémia már áprilisban is hozott könnyítéseket, melyek most tovább bővültek: a streaming szolgáltatók felületei mellett most már elfogadott az autós mozik bemutatója és vetítési lehetősége is.

oscar_eleje.jpg

Az alábbi két kiegészítést közölte október első felében az Akadémia a kvalifikálni kívánó filmekhez:

1. Azon alkotások esetében, melyeknek alapvetően streaming szolgáltató felületen kezdődik bemutatásuk és forgalmazásuk, az alkotóknak kötelességük feltölteni azokat az Academy Screening Room nevű felületre 60 napon belül a filmek megjelenését követően.

2. A filmszínházakban debütáló filmek esetében egy hét napos vetítési kötelezettség van a 6 kvalifikáló város (Los Angeles, New York, San Francisco, Chicago, Miami vagy Atlanta) valamelyik mozijában. Ezalatt legalább napi 3 vetítés az elvárt filmenként, melyekből az egyik kötelező jelleggel este 6 és 10 közötti időpontban esedékes. Továbbá ezen városok autós mozijaiban is lehetséges a kvalifikációs szabályoknak eleget tenniük, ám ott elegendő napi egy vetítés is. A mozikban debütáló alkotásoknál opcionális az Academy Screening Room felületére való feltöltés.

drive_in.jpg

Az Akadémia által felajánlott lehetőségek egyszerűbbé teszik a filmesek helyzetét, ám sok alkotó és stúdió egyszerűen még így is a halasztások mellett dönt, és 2021-es új dátumokra és fesztiválokra helyezi az alkotások premierét.

Szólj hozzá

streaming hírek film hír kvalifikáció autósmozi 2021 Oscar cineartblog CineArt