2020. okt 11.

Halloweeni film lista – családi kiadás

írta: Szalai Szimi
Halloweeni film lista – családi kiadás

Ha szeretnétek a családdal együtt ünnepelni a közelgő Halloweent, ami manapság már nálunk is egyre népszerűbb, akkor hoztunk nektek egy listát, amivel tölthetitek estéiteket. Gyerek barát filmekkel készültünk, amelyekkel garantált a szórakozás és egyben a borzongás.

1. Coraline

 676142343_1920x1080.jpg

A főhősünk új otthonba költözik családjával egy meglehetősen furcsa környékre. Miközben próbál beilleszkedni rátalál egy titkos kis ajtóra a házban, amely egy alternatív világba vezet, ahol minden hasonló, mint otthon, csak az embereknek gomb szemei vannak. Először csábító a másik világ, hiszen ott mindent megtehet és mindent megkap Coraline, amit csak szeretne, azonban hamarosan borúsra fordulnak a dolgok és egy rémisztő titokra derül fény. Nem minden az, aminek látszik.  

2. Karácsonyi lidércnyomás

 nightmare-before-christmas-wallpaper.jpg

Halloween Town lakója Jack a lehengerlő rémisztési képességeiről híres, és minden évben ő nyeri a bajnokságot. Azonban egy nap megirigyli a Mikulás munkáját, és elhatározza, hogy átveszi a helyét. Elrabolja a télapót és csodaszép ajándékok helyett valami egészen más dolog fogja várni az izgatott gyerekeket a fa alatt. 

3. A halott menyasszony

 a_halott_menyasszony_screenshot_20171029174725_4_original_560x313_cover.jpg 

Egy félresikerült eljegyzés következtében Victor azon kapja magát, hogy véletlenül egy halott nőhöz kell hozzámennie. Ennek a lány, Emily nagyon örül, viszont Victort visszataszítja a tény, ráadásul ezt az egészet valahogy meg is kell magyaráznia eredeti menyasszonyának, Victoriának. A mese nem csak egy szerelmi háromszögről szól, hanem gyönyörűen mutatja be az elmúlást és a halált, úgy, ahogy arra csak Tim Burton képes.

4. Rém rom

 monster-house.jpeg 

Három fiatal felfedezi, hogy a szomszéd ház valójában egy szörnyeteg, ami utálja a gyerekeket. Elhatározzák, hogy elpusztítják mielőtt ártatlan „csokit vagy csalunkot” játszó gyerekek esnek áldozatul, azonban ahhoz be kell menni a házba és megtalálni annak a szívét.

5. Casper

 1_6c0nejhmrt6-2qqshepfgq.jpeg

A történet szerint Dr. Harvey a két lányával beköltözik egy kastélyba, ahol azonban kísértetek laknak. A férfi felbérel szellemírtókat, hogy megszabaduljanak tőlük, azonban minden a feje tetejére fordul, amikor az egyik kislány összebarátkozik egy kedves szellemfiúval, Casperrel.

6. Elvarázsolt kastély

 the-haunted-mansion-2003-film-600x338.jpeg 

Főhősünk Jim egy telefonhívást kap, miszerint rá szeretnének bízni egy birtok eladását. A megbízó Edward egy igen különös alak, de ami még nála is kísértetiesebb az maga a kastély. Jim családjával utazik el, hogy szemügyre vegye a szóban forgó ingatlant. Eleinte nem veszi komolyan a furcsaságokat, azonban később be kell látnia, valami tényleg nem stimmel a házzal és az ott lakó emberekkel.  

7. E.T. - a földönkívüli

 4k_et_review1.jpg

Steven Spielberg egyik legemlékezetesebb alkotása egy olyan barátságos kis űrlényről szól, akit a nagy sietségben véletlenül a Földön hagytak. Ijedten figyeli meg az embereket, amíg egy kisfiú rá nem talál a kertjükben. Szoros barátság alakul ki közöttük, azonban a felnőttek ezt nem nézik jó szemmel. Elliot, a kisfiú és barátai próbálnak segíteni E.T.-nek, a földönkívülinek hazajutni.

8. Hotel Transylvania

 d4cs3xiwdvfthd6b3yqcjurl54.jpg

Mindenki tudja, ki is az a Drakula, de az apai oldalát kevesen ismerik. A Hotel Transylvania újra gondolta a szörnyes meséket és egy olyan nézőpontból mutatja meg, ami empátiára és nevetésre készteti a nézőket. Mulattató és aranyos mese, garantált vele a szórakozás.

9. Libabőr

 aaaabshe7uvqsovom-3m5xwy5zx6e9dosrxo_kp072eqwplfqps-ql5wfysbbld2l0m9vafpuwax2mrj4vuap79fegiuvs6d.jpg

Zach és édesanyja új városba költöznek, ahol egy olyan író is él, aki a horror történeteiről híres. A srác összebarátkozik a Libabőr-sorozat írójának a lányával és segítségével szabadjára engedik a könyv által zárva tartott lényeket. Az író hatalmas titkára fény derül és egy szörnyűséges hajsza veszi kezdetét.  

10. Harry Potter maraton

 koimoi-recommends-harry-potter-films-dive-yourself-into-the-magical-world-of-hogwarts-during-this-quarantine-time-0001.jpg

Kihagyhatatlan lenne kedvenc varázslótanoncunk története a listából. Szinte mindenki örök kedvence megunhatatlan és az őszi hűvös esték, amikor odakint esik az eső tökéletes hangulatot biztosít a megnézéséhez.

Szólj hozzá

halloween harry potter filmajánló e.t. coraline libabőr casper karácsonyi lidércnyomás a halott menyasszony rém rom hotel transylvania cineart Cineartblog elvarázsolt kastély