2020. okt 11.

Magyar színészek a közjóért

írta: Siktár Vivi
Magyar színészek a közjóért

Az Országos Mentőszolgálat kampányfilmet készített Ne parázz, sokkolj! címmel. A videó célja megismertetni és bemutatni egy defibrillátor működését éles helyzetben, ezzel is csökkenteni a szívleállással kapcsolatos halálesetek számát az országban. Magyarországon mintegy 1500 darab ilyen készülék érhető el, ám sokan szükség esetén nem merik használni, pedig néhány egyszerű lépés betartásával 68%-os emelkedés lenne elérhető a sikeres újraélesztések arányában.

bala_logo.jpg

A társadalmi célú reklámban a Valami Amerikából jól ismert filmcsillagok, Csuja Imre, Oroszlán Szonja, Szabó Győző, Thuróczy Szabolcs és Scherer Péter mellett Győrfi Pál is részt vesz a színészi munkában.  

Az OMSZA csatornájára egy Így készült! – videó is felkerült, melyben a forgatásról, az ügy fontosságáról és a közös munkáról is szó esik szakemberektől, köztük Herendi Gábor rendezőtől.

Október 4-én a BKK facebook-oldalán pedig Nagy Zsolt szereplésével megjelent a Jelszó: Tolerancia nevű kampányfilm, melyben a tudatos és toleráns közlekedési eszmékre hívják fel a figyelmet a videó készítő. Különös figyelmet kap a biciklis-autós viszony, tekintettel a tényre, hogy az elmúlt hónapokban változások léptek életbe a fővárosban kijelölt kerékpársávokat illetően.

https://www.facebook.com/124585274266636/videos/787300645363315

Szólj hozzá

magyar tolerancia defibrillátor OMSZA kampányfilmek